Κική Δημουλά: Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία της μεγάλης ποιήτριας

23 Φεβρουαρίου 2020 15:33

H εξόδιος ακολουθία της Κικής Δημουλά θα τελεστεί, δημοσία δαπάνη, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 16:00


Eφυγε από τη ζωή, το απόγευμα του Σαββάτου (22/2), η κορυφαία Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά σε ηλικία 89 ετών, ύστερα από σύντομη νοσηλεία, κατά την οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς. Εισήλθε εν συνεχεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας από την οποία δεν εξήλθε ποτέ. Η ποιήτρια νοσηλευόταν από τις 2 Φεβρουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Υγεία», με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια.

«Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κυρία Κική Δημουλά προσήλθε στο Θεραπευτήριο "Υγεία" στις 02/02/20 λόγω χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Σήμερα στις (22/02) και ώρα 17:56 απεβίωσε λόγω καρδιακής ανακοπής σε έδαφος σοβαρής χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και καρδιακής ανεπάρκειας» γράφει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε η ιδιωτική κλινική.

H εξόδιος ακολουθία της Κικής Δημουλά θα τελεστεί, δημοσία δαπάνη, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 16:00.
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να ενισχύσουν:

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Κικής Δημουλά
ΒΙΒΛΙΟ 22.02.2020 22:20
Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Κικής Δημουλά
Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Κικής Δημουλά
Στέγη Γερόντων, Άγιος Νεκτάριος, Αγία Παρασκευή
Εθνική Τράπεζα: GR 6801 10 18 000000 180 5580 2856
ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ανακοίνωσαν ότι η κηδεία της μεγάλης και πολυβραβευμένης ποιήτριας θα γίνει δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής.

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos