Έκρηξη και Ανάφλεξη» στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός

06 Μαρτίου 2020 17:17

Τι χρειαζόμαστε για να ανάψουμε μια φωτιά; Μπορούμε να φτιάξουμε χρωματιστές φωτιές; Αυτά κι άλλα πολλά θα τα παρακολουθήσουμε στη διαδραστική έκθεση Φυσικής, 9-15 Μαρτίου 2020 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, «Δ. Νομικός» στη Βλυχάδα.


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» φέρνει στη Σαντορίνη το PLANET PHYSICS με μια μοναδική διαδραστική έκθεση Φυσικής! Από τις 9 έως τις 15 Μαρτίου 2020 η γνώση γίνεται παιχνίδι μέσω της βιωματικής μάθησης. Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά διαδραστικά εκθέματα, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σπάνια ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισκέπτες μαθαίνουν θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής …παίζοντας!
Ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα περιμένει να υποδεχθεί σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο! Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι μαθητές εξερευνούν τα Διαδραστικά Εκθέματα, ενώ στη συνέχεια παρακολουθούν τα εντυπωσιακότερα πειράματα Φυσικής στην Ελλάδα, πάντα βέβαια με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού.
Το φετινό πειραματικό πρόγραμμα αφορά « Έκρηξη και Ανάφλεξη».
Αλήθεια, τι θα γίνει αν βάλουμε φωτιά σε ένα μπαλόνι που περιέχει καθαρό Οξυγόνο; Κι αν δοκιμάσουμε να βάλουμε φωτιά σε ένα μπαλόνι με καθαρό Υδρογόνο, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό καύσιμο; Πώς μοιάζει το υγρό Οξυγόνο; Τι θα γίνει αν ρίξουμε ένα αναμμένο σπίρτο σε ένα δοχείο με υγρό Οξυγόνο; Μπορεί ο ατρόμητος Φυσικός μας να βάλει φωτιά στο χέρι του;
Μέσα από μια μοναδική πειραματική επίδειξη, εξερευνούμε το μαγικό κόσμο της ανάφλεξης και της έκρηξης! Παρατηρούμε το «περίεργο», γαλάζιο χρώμα του υγρού Οξυγόνου, μαθαίνουμε ότι το υγρό Οξυγόνο μαγνητίζεται, φτιάχνουμε μπάλες φωτιάς και κάνουμε εκρήξεις, στις οποίες το μέτωπο κύματος σπάει το φράγμα του ήχου.

Ώρες Λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 – 10.30, 11.00- 12.30 (μόνο για σχολεία) και 17.30- 19.00 για το κοινό και Σαββατοκύριακο: 11.00- 12.30, 12.30- 14.00 & 17.00 – 18.30 .

Για πληροφορίες και Κρατήσεις : 22860-85141 , 6983206196

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos