Ανοίγει ξανά το ιστορικό «Green Park»

11 Μαϊος 2020 16:26

Ακολουθώντας το παράδειγμα του αναψυκτηρίου «Άλσος» που ανακατασκευάστηκε και τους τελευταίους μήνες έχει επανέλθει στην πολιτιστική ζωή της πόλης ως κέντρο ψυχαγωγίας και αναψυχής, το έτερο ιστορικό αναψυκτήριο στο Πεδίον του Άρεως,


το θρυλικό «Green Park», μπαίνει σε τροχιά επαναλειτουργίας. Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γιάννη Πούλιου σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο εστίασης –όπως επιλέχθηκαν από τη δημόσια δημοπρασία της Περιφέρειας Αττικής για την αξιοποίηση του ακινήτου–, το κτίριο επί της οδού Μαυροματαίων 22 περνάει σε φάση αποκατάστασης, ξεκινώντας όλες τις απαραίτητες εργασίες.

 

Το «Green Park» έχει εγκαταλειφθεί από το 2008, όταν και κατέβασε οριστικά τα ρολά του, αφήνοντας πίσω τις ένδοξες μνήμες του παρελθόντος. Τις δεκαετίες του ’50 και το ’60, το αναψυκτήριο αλλά και η καφετέρια που λειτουργούσε τότε στο κτίριο ήταν από τα πλέον δημοφιλή σημεία αναφοράς των Αθηναίων, παρουσιάζοντας καθημερινά βαριετέ θεάματα σε εκατοντάδες κόσμου, με ονόματα όπως ο Χάρυ Κλυν και ο Κώστας Χατζής. Σε αντίστοιχη ρότα κινείται το σημερινό πλάνο για το «Green Park».

Φιλοδοξώντας να γεμίσει ξανά ζωή και χαρά το θρυλικό σημείο, ένας νέος πολυχώρος πολιτισμού βρίσκεται στα σκαριά: στον περιβάλλοντα χώρο (έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων) πρόκειται να λειτουργήσει εστιατόριο και καφέ, ενώ στο εσωτερικό του θα δημιουργηθεί ένα κέντρο διασκέδασης που θα φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά θεάματα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Περικλή Κωνσταντινίδη ανέλαβε την αποκατάσταση του κτιρίου, θέτοντας ως προτεραιότητα να επανέλθει η αρχική εικόνα του «Green Park» με λίγες επιπλέον σύγχρονες λεπτομέρειες.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η επιχειρηματική κίνηση δημιουργεί περισσότερες ελπίδες για ένα διαρκώς ζωντανό Πεδίον του Άρεως. Ο μεγάλος αστικός πνεύμονας της πόλης, που για χρόνια είχε παραμεληθεί, βρίσκει σιγά-σιγά τη θέση του στην καθημερινότητα των Αθηναίων, ξεπερνώντας αδυναμίες, ελλείψεις και προβλήματα.

athinorama.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos