Τι θα γίνει με τις θεατρικές παραστάσεις του χειμώνα

22 Σεπτεμβρίου 2020 00:10

Τί ισχύει για πρόβες και κινηματογραφικά γυρίσματα

Σαφή «οδικό χάρτη» με βάση τον οποίο θα λειτουργήσουν οι πολιτιστικές δομές και οι αντίστοιχοι φορείς, από σήμερα και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι παραπάνω οδηγίες προέρχονται από τον νέο κύκλο περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την πολιτική προστασία.

Το «απαγορευτικό» αφορά μόνον στις συναυλίες και τις μουσικές εκδηλώσεις τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους. Αντιθέτως επιτρέπεται η πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους, με το 60% της συνολικής χωρητικότητάς τους, διαχωρισμός που προκάλεσε την σύσσωμη αντίδραση του μουσικού κόσμου.

synavlia__texnopoli
Σιωπητήριο στις αθηναϊκές συναυλίες για δύο εβδομάδες

Όσον αφορά στα κλειστά θέατρα, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο, εντάσσονται στους χώρους οι οποίοι θα μείνουν κλειστοί τις δύο αυτές εβδομάδες. Το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο, δεδομένης και της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις νέες θεατρικές παραγωγές, δεσμεύτηκε να ανακοινώσει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας αλλά και τις ακριβείς προϋποθέσεις διεξαγωγής των παραστάσεων, που θα ισχύουν για όλους τους θεατρικούς χώρους της ελληνικής επικράτειας.

Στον τομέα του κινηματογράφου, παραμένουν ανοιχτά τα θερινά σινεμά της Αθήνας, με πληρότητα 60%  αλλά μπαίνει προσωρινό λουκέτο σε όλες τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες.

θερινο_σινεμα
Ανοιχτά παραμένουν τα θερινά σινεμά της Αττικής

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής θα συνεχίσουν να λειτουργούν να τους υφιστάμενους όρους παρόλα αυτά δεν επιτρέπεται στους χώρους αυτούς η φιλοξενία εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότερα από εννέα άτομα.

Πρόβες, γυρίσματα, καλλιτεχνική εκπαίδευση

Οι θεατρικές πρόβες, οι οποίες αυτήν την περίοδο έχουν πάρει στην κυριολεξία φωτιά αλλά και τα κινηματογραφικά γυρίσματα συνεχίζουν με τους ίδιους ακριβώς όρους που ίσχυαν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αλλαγές, εξάλλου, δεν υπάρχουν ούτε στους κανόνες που διέπουν τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης όπως σχολές, ωδεία κ.α.

protohema.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos