Λίνα Μενδώνη: Χωρίς θέατρο και κινηματογράφο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο

11 Οκτωβρίου 2020 15:15
Η κυρία Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι το υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει μια καμπάνια προκειμένου να πεισθεί το κοινό ότι το ζωντανό θέαμα παραμένει ασφαλές

Καλεσμένη στην εκπομπή της Στέλλας Γκαντώνα και του Ντίνου Σιωμόπουλου ήταν η κυρία Λίνα Μενδώνη, η οποία μίλησε για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σχετικά με τη λειτουργία των χώρων του θεάματος. «Οι κλάδοι του Πολιτισμού, σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας. Στην Ελλάδα ένα παραπάνω, καθώς η κατάσταση είναι χαοτική στις επαγγελματικές σχέσεις και είναι κάτι που προσπαθούμε να ρυθμίσουμε» τόνισε αρχικά η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.    

Στη συνέχεια, η κυρία Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε ότι χωρίς κινηματογράφο και θέατρο όλο το χειμώνα θα ήταν δύσκολο για όλους τους πολίτες. «Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής σε παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο» είπε χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό το λόγο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης παραστάσεων.

ADVERTISING

Το υπουργείο Πολιτισμού, επίσης, οργανώνει μια καμπάνια προκειμένου να πεισθεί το κοινό ότι το ζωντανό θέαμα παραμένει ασφαλές. «Ήδη συνομιλούμε προκειμένου να πάμε σε μια επιδότηση δίκαιη που θα καλύπτει και θα ενισχύει σωστά το σύνολο των παραγωγών», σημείωσε η κυρία Μενδώνη και συμπλήρωσε πως τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα ανακοινωθούν μόλις εκδοθεί η ΚΥΑ, το πρωί της Δευτέρας και θα περιγράφεται λεπτομερώς τι θα γίνει. Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ο κατάλληλος κλιματισμός, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η μη ύπαρξη διαλείμματος.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos