Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

21 Οκτωβρίου 2020 00:36

Με την συμμετοχή τέσσαρων γνωστών ηθοποιών

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 2500 χιλιάδων χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, φέρνει στην σκηνή, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, τέσσερις πρωταγωνιστές, για να αφηγηθούν τα γεγονότα της ιστορικής αναμέτρησης.

Η Μαρία Καλλιμάνη, ο Δημήτρης Καταλειφός, η Θέμις Μπαζάκα και ο Γιάννης Τσορτέκης ζωντανεύουν τα πρόσωπα και τα γεγονότα της ιστορικής ναυμαχίας σε μια παράσταση που συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση με ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό στα θαλάσσια στενά της Σαλαμίνας.
Πρόκειται για μια σύνθεση, ένα ταξίδι στον χρόνο που αντλεί το περιεχόμενό της από το βιβλίο του Ηρόδοτου, σε ελεύθερη απόδοση του διακεκριμένου καθηγητή Αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη- και εμπλουτίζεται με αποσπάσματα από τους «Πέρσες» του Αισχύλου, σε μετάφραση του ποιητή Κώστα Λάνταβου.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική στιγμή στην ελληνική και την παγκόσμια ιστορία, αφήνοντας έκτοτε ανοιχτό το ερώτημα πώς θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί, εάν το αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας ήταν διαφορετικό.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos