Μητσοτάκης για Τατόι στο υπουργικό: Σημαντικό έργο πολιτισμού και πράσινης ανάπτυξης

30 Μαρτίου 2021 00:17

Ειδική αναφορά στο έργο αποκατάστασης του Τατοΐου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.


Ο Πρωθυπουργός, λίγο πριν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη παρουσιάσει το έργο στο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι η αποκατάσταση και αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι αποτελεί έργο πολιτισμού και πράσινης ανάπτυξης, το οποίο θα δώσει μια σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας και πολιτισμού στους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

«Από την πλούσια ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου επιτρέψτε μου πολύ γρήγορα να ξεχωρίσω ένα θέμα ακόμα, το οποίο θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και πιστεύω ότι με έναν τρόπο ενώνεται και με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αναφέρομαι στην αποκατάσταση και στην αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος του Τατοΐου, για το οποίο θα μας μιλήσει η Υπουργός Πολιτισμού. Είναι ένα έργο πολιτισμού, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα σημαντικότατο έργο Πράσινης Ανάπτυξης που και αυτό από σχέδιο γίνεται πράξη, θα δώσει μία σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου και πράγματι επιτρέψτε μου να πω ότι έχοντας ασχοληθεί αρκετά με το θέμα αυτό αποτελούσε ντροπή για την Ελληνική Πολιτεία το γεγονός ότι αυτός ο θαυμάσιος χώρος είχε περιέλθει στη δραματική κατάσταση στην οποία τον παραλάβαμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos