Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί τους «Ιππείς» στην Επίδαυρο, ως debate πολιτικών

22 Ιουνίου 2021 14:31

Η Επίδαυρος υποδέχεται κοινό μετά την πανδημία, αυτή την Παρασκευή, με τον Κωνσταντίνο Ρήγο να σκηνοθετεί τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, με έναν τρόπο κόντρα σε ότι ξέραμε ως τώρα για τον χορογράφο και σκηνοθέτη. Μας εξηγεί το πώς -και διαβεβαιώνει ότι δεν έχει την ανάγκη να είναι το έργο του αρεστό σε όλους. Αρκούν οι στιγμές.

«Eίναι ο καλύτερος χορός που έχω δει τα τελευταία χρόνια σε αρχαία κωμωδία ή τραγωδία». Η φράση αυτή έχει η γίνει η συνωμοτική, επαναλαμβανόμενη, τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ καλλιτεχνών και δημοσιογράφων που είχαν την ευκαιρία να δουν πρόβες από τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος για το Εθνικό Θέατρο και που ανοίγει για φέτος την Επίδαυρο στις 25, 26 και 27 Ιουνίου. Ξεπερνώντας το παράδοξο του παρορμητισμού αυτών των πρώτων εντυπώσεων, πριν καν ανέβει η παράσταση, δεν μπορεί να μην μείνει κανείς στο ρηξικέλευθο που φέρουν οι «Ιππείς» που θα δούμε στην Επίδαυρο. Η πρώτη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου στην Επίδαυρο. Η πρώτη φορά που σκηνοθετεί Αριστοφάνη. Η πρώτη φορά που ένας από τους πρωταγωνιστές του, η δύναμη της θεατρικής φύσης που ονομάζεται Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Αλλαντοπώλης) παίζει σε κωμωδία. Και βέβαια το ίδιο το έργο: η πρώτη πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, ίσως η πρώτη πολιτική κωμωδία όλων των εποχών. Και όλα αυτά στην πρώτη έξοδο προς την Επίδαυρο μετά την διαφαινόμενη υποχώρηση της πανδημίας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos