Θάλεια Ματίκα: Το θέατρο, η σκηνοθεσία και το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»

26 Οκτωβρίου 2021 17:04

Η Θάλεια Ματίκα έδωσε συνέντευξη στο YouflyRadio, μέσα από την εκπομπή Zip The Day με την Μελίνα Αδαμοπούλου. Παρέα, μίλησαν για το θέατρο, την σκηνοθεσία και τα επόμενά της βήματα.

Τα βήματά της από την ηθοποιία την οδήγησαν στην σκηνοθεσία, αναλαμβάνοντας αρκετές παραστάσεις, χαρίζοντας το δικό της μεράκι και τις γνώσεις της, για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Αυτή την περίοδο σκηνοθετεί μαζί με τον σύζυγό της την παράσταση “Θέλω να σου κρατάω το χέρι”, χαρακτηρίζοντάς τη ως μία πολύ προσωπική υπόθεση για το ζευγάρι.

Το έργο αυτό το έγραψε ο Τάσος Ιορδανίδης και έχει πάρα πολλά στοιχεία από την κοινή τους πορεία τα 14 αυτά χρόνια, παρόλο που αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Στην ουσία, το γράφει εκείνος, το σκηνοθετεί η Θάλεια Ματίκα και μαζί ενώνονται επί σκηνής.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι…

Μέσα από τη συνέντευξη της, η Θάλεια Ματίκα μίλησε για το έργο αυτό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το Θέλω Να Σου Κρατάω Το Χέρι είναι μια ιστορία δύο ανθρώπων που την εμπνεύστηκε ο Τάσος από το τραγούδι των Beatles. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε κρίση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στον γάμο τους. Πραγματοποιούν έξι συναντήσεις, σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής, όπου ο άντρας αναγκαστικά μένει εκεί, καθώς τον έχει διώξει η γυναίκα του από το σπίτι.

»Το τραγούδι των The Beatles παίζει κομβικό ρόλο στην παράσταση αυτή. Η παράσταση έχει ένα τρομερά ανατρεπτικό φινάλε και πολύ ενδιαφέρον».

Η παράσταση θέλω να σου κρατάω το χέρι

Σχετικά με το κομμάτι της σκηνοθεσίας, τόσο του συζύγου της, όσο και της ίδιας επί σκηνής, η Θάλεια Ματίκα ανέφερε πως δεν υπάρχουν όρια και πως με τον Τάσο έκαναν πρόβες ακόμη και στην κουζίνα του σπιτιού, με τα παιδιά να τρέχουν γύρω – γύρω.

Η παράσταση θα ανέβει στο ιστορικό Θέατρο Άλφα Ληναίος – Φωτίου. Ένα θέατρο που το ζευγάρι αυτό έχει σφραγίσει με την θεατρική του διαδρομή και έκανε την τιμή στον Τάσο και στην Θάλεια να πορευτούν, μέσα από τον χώρο αυτόν.

Η σκηνοθεσία

Για παραστάσεις που έχει παίξει, όπως ήταν οι “Έγκλημα και Τιμωρία” ή “Ο Θείος Βάνιας”, η Θάλεια Ματίκα ανέφερε στη συνέντευξη της στο Zip The Day πως είναι μακρινό σενάριο για εκείνη να σκηνοθετήσει τέτοια έργα.

«Πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Τα μεγάλα έργα, θέλουν -για μένα τουλάχιστον- μεγάλη προετοιμασία και σίγουρα μια καινούργια πνοή, δηλαδή μία συγκεκριμένη άποψη του σκηνοθέτη. Αυτό είναι μία συνισταμένη πολλών πραγμάτων. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχω ιδέες. Κάθε πράγμα στον καιρό του».

Σκηνή από την παράσταση της σειράς

Η τηλεόραση την φετινή σεζόν

Μετά τις 8 Λέξεις, η Θάλεια Ματίκα έκανε ένα guest δύο επεισοδίων στη σειρά “Η Τούρτα της Μαμάς”. Αυτή τη σεζόν, όπως δήλωσε και η ίδια, θα ήταν πολύ δύσκολο να κάνει τηλεόραση.

Ο Τάσος Ιορδανίδης βρίσκεται στα γυρίσματα της σειράς “Η Γη της Ελιάς”, με αποτέλεσμα να λείπει πολλές ώρες από το σπίτι. Επομένως, δε μπορούν να κάνουν και θέατρο – τηλεόραση μαζί, λόγω χρόνου.

Όπως επισήμανε, αργότερα εάν υπάρξει κάτι που θα την ενδιαφέρει, μπορεί να μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί. Η Θάλεια Ματίκα, μάλιστα, έδειξε την χαρά της, μέσα από την συνέντευξη, που φέτος είναι μια χρονιά μυθοπλασίας και πηγαίνουν τόσο καλά οι σειρές.

youfly.com/

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos