Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης δίνει την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της στο Christmas Theater

29 Δεκεμβρίου 2021 14:21

Οι μουσικοί και οι ερμηνευτές εμφανίζονται στη σκηνή με κοστούμια εποχής

Ένα γοητευτικό μελωδικό ταξίδι στην Βιέννη του 18 αιώνα, τότε που οι κλασικοί συνθέτες παρουσίαζαν τα μεγάλα έργα τους, θα προσφέρει στο αθηναικό κοινό η διάσημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης η οποία θα δώσει μια μοναδική πρωτοχρονιάτικη συναυλία στις 2 Ιανουαρίου, στο Christmas Theater.

Λυρικές ερμηνεύτριες από την Όπερα τις Βιέννης, συνοδευόμνες από τους δεξιοτέχνης μουσικούς της ορχήστρας, όλοι με κοστούμια εποχής, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα και άριες από δημοφιλείς όπερες.

 Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αφού στους κόλπους της συγκεντρώνει κάποιους από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και την σκηνική παρουσία των μουσικών.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι οι συναυλίες της φιλοξενούνται στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, όπως τα Golden Hall της Musikverein, Wiener Konzerthaus και Great Hall του Hofburg (Αυτοκρατορικό ανάκτορο).

Η έναρξη του προγράμματος γίνεται με αγαπημένα έργα του Μότσαρτ ενώ ακολουθούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους .O Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος.

Η παράδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας στη Βιέννη ξεκινάει στα μέσα του 19ου αιώνα. Στην αρχή η δινόταν από διάφορες ορχήστρες και στο πρόγραμμα ερμηνεύονταν έργα από μεγάλους Βιεννέζους συνθέτες. Από το 1928 ως το 1932 την μουσική διεύθυνσή της αναλαμβάνει ο Γιόχαν Στράους ο τρίτος, εγγονός της οικογένειας. Τότε ξεκινούν και οι πρώτες ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις που αργότερα έγιναν και τηλεοπτικές και μετατράπηκαν σε παγκόσμιο γεγονός της Πρωτοχρονιάς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos