Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης παρουσιάζει την πρώτη φωτογραφική του έκθεση

14 Ιανουαρίου 2022 21:23

Ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη ασχολείται εδώ και χρόνια με τη φωτογραφία

Καλλιτεχνική φλέβα κληρονόμησαν από τους γονείς τους και τα δύο παιδιά του Γιάννη Πάρου και της Σοφίας Αλιμπέρτη. Ο μικρότερος, ο Νικόλας, ως γνωστός ασχολείται με τη μουσική χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Good Job Nicky, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του Μιχαήλ Βαρθακούρης  ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη προσωπική του έκθεση φωτογραφίας η οποία θα φιλοξενείται από τις 11 έως τις 16 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Τέχνης Blender Gallery, στη Γλυφάδα.

Στα έργα της έκθεσης, με τίτλο «Πλην Πυρός»  ο Μιχαήλ Βαρθακούρης, αποτυπώνει, με ποιητικό τρόπο την αέναη κίνηση της θάλασσας και τη δυναμική παρουσία της γυναίκας.
Mixail_Barthakouris_-_foto1

Παράλληλα με τις εκτυπωμένες ψηφιακές φωτογραφίες, παρουσιάζονται οπτικοακουστικό υλικό και illustrations του καλλιτέχνη με τα να εστιάζουν επίσης στη γυναίκα και στη θάλασσα, καθώς και σε εικόνες της καθημερινότητάς του αλλά και κάποιες σκέψεις του .

Η ενασχόληση του Μιχαήλ Βαρθακούρη με τη φωτογραφία ξεκίνησε ως χόμπι κι έγινε αγάπη, πάθος. Όπως αγάπη είναι κι η θάλασσα, αγάπη είναι κι η γυναίκα. Η ομορφιά του γυναικείου σώματος, η μυσταγωγία της θάλασσας και η αποτύπωση της αισθητικής τους συνύπαρξης, έγινε ο «καμβάς» στα φωτογραφικά του έργα.

Στις ακτές του Αιγαίου, ο Μιχαήλ φωτογραφίζει, με οδηγό την καρδιά του, αυτό που του αρέσει, αυτό που τον ελκύει, τον κάνει να σκέφτεται, να εμβαθύνει στο συναίσθημα.Μετά από χρόνια ερασιτεχνικής ενασχόλησης και πολλά φωτογραφικά ταξίδια, ήρθε η στιγμή ο καλλιτέχνης να παρουσιάσει κι επισήμως τη δουλειά του.

Η έκθεση «Πλην πυρός» θα είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos