Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός» Συμπληρώνει 10 Χρόνια Στον Πολιτισμό, 6 Απριλίου 2024

06 Απριλίου 2024 17:51

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός», συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια πολιτιστικής ζωής στο νησί της Σαντορίνης.

Με μια δεκαετία αφιερωμένη στην εκθεσιακή αφήγηση της ιστορίας της εξέλιξης της τομάτας από τη γη μέχρι το πιάτο, το μουσείο έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει, να ενημερώσει και να εμπνεύσει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός», που από το 1945 έως το 1981 λειτουργούσε σαν εργοστάσιο επεξεργασίας της μικρόκαρπης σαντορινιάς τομάτας, το 2014 μετατράπηκε σε σύγχρονο βιομηχανικό μουσείο τοπικής ιστορίας καθώς και σε πολιτιστικό κέντρο.
Στην καρδιά της αγροτικής περιοχής της Σαντορίνης, συνδυάζει την ιστορία, την τέχνη και την τεχνολογία για να αναδείξει τη σπουδαιότητα του κόκκινου φρούτου στην παγκόσμια κουζίνα και οικονομία.
Μέσα από πολυδιάστατες εκθέσεις, διαδραστικά περιβάλλοντα και εκπαιδευτικά προγράμματα, το μουσείο έχει συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή του τόπου και της τοπικής κοινότητας.
Σε αυτή τη σημαντική επέτειο, το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», θέλει να επικοινωνήσει προς το κοινό το αμείωτο ενδιαφέρον του για την ολοένα αναπτυσσόμενη ψηφιακή τεχνολογία και την εφαρμογή της στην ανάδειξη της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών πραγματοποίησε το έργο DEAR Museum Project, για την ανάπτυξη και παραγωγή εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος, Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ). Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν με διαδραστικά μέσα την παραδοσιακή ζωή και καθημερινότητα στην κοινωνία του εργοστασίου.
Με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας, το μουσείο έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων και εκθέσεων για να γιορτάσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία.
Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί μας αυτήν τη σημαντική επέτειο και να μοιραστούν την αγάπη τους για την τομάτα, το «κόκκινο χαβιάρι» όπως το αποκαλούσαν οι ντόπιοι.
Ενόψει της επετείου μας, ευχαριστούμε θερμά όλους τους επισκέπτες, τους υποστηρικτές και το προσωπικό μας για την αφοσίωση και τη στήριξή τους καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της απίστευτης δεκαετίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας επισκεφθείτε την ιστοοσελίδα μας στο www.tomatomuseum.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 22860 85141.
Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., Τρίτη με Κυριακή και περιμένει να σας υποδεχθεί για να μοιραστεί μαζί σας την παραδοσιακή και σύγχρονη ιστορία της τομάτας.
Για φωτογραφίες και πληροφορίες επικοινωνίας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα μας στα κοινωνικά δίκτυα στο Facebook, Instagram και TikTok

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos