Έρρικα Πρεζεράκου: Πάει στα δικαστήρια τον οδηγό του ταχύπλοου

03 Νοεμβρίου 2020 12:01

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από την προπέλα σκάφους το καλοκαίρι, που έγινε αιτία να χάσει ένα από δάχτυλά της, η πρώην πρωταθλήτρια του επί κοντώ αναρρώνει, δηλώνει τυχερή που είναι ζωντανή και ετοιμάζεται για τη δικαστική μάχη


«Και αν το σώμα σε κρατάει πίσω... φρόντισε η ψυχή να κοιτάζει μπροστά». Δεκατρείς λέξεις που αποτυπώνουν όλα τα συναισθήματα που κατακλύζουν την Ερρικα Πρεζεράκου, δύο μήνες μετά το ατύχημα που είχε στην Κύθνο, όταν κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με σκάφος βρέθηκε στο νερό και η προπέλα του φουσκωτού την τραυμάτισε στο δεξί της χέρι.

Αυτές τις δεκατρείς λέξεις με μια φωτογραφία από τη συμμετοχή στο talent show «Just the Two of Us» ανάρτησε πριν από λίγες ημέρες στον λογαριασμό της στο Instagram. Είχε προηγηθεί μια φωτογραφία από την Παναγιά της Τήνου την οποία επισκέφθηκε για να ευχαριστήσει τη Μεγαλόχαρη που ζει ακόμη.

Αλλωστε, όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, «ζει από θαύμα» μετά το θαλάσσιο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ένα δάχτυλο από το δεξί της χέρι. Αυτό το διάστημα η Ερρικα Πρεζεράκου αναρρώνει, ενώ υποβάλλεται σε φυσικοθεραπεία μετά το 5ωρο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.

Παράλληλα, η εντυπωσιακή πρώην πρωταθλήτρια έχει κινήσει και όλες τις νομικές διαδικασίες κατά του οδηγού του ταχύπλοου από το οποίο έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι δικηγόροι της εξετάζουν όλες τις καταθέσεις που είχαν δοθεί στο Λιμενικό Σώμα τον περασμένο Αύγουστο μετά το ατύχημα. Παράλληλα έχουν στα χέρια τους και την κατάθεση του οδηγού του σκάφους και γνωρίζουν από πρώτο χέρι όλα όσα έζησε η Ερρικα Πρεζεράκου.

Στη μήνυση που έχει κατατεθεί, η 45χρονη αναφέρεται λεπτό προς λεπτό σε όλο το ιστορικό του ατυχήματος, αλλά και στις ευθύνες που, όπως ισχυρίζεται, αναλογούν στον άνθρωπο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο πηδάλιο του σκάφους.

Οπως η ίδια είχε πει στο «ΘΕΜΑ» λίγες ημέρες μετά το ατύχημα, είχε πάει για διακοπές στην Κύθνο. Παρασκευή 7 Αυγούστου, ήταν η πρώτη ημέρα των διακοπών της στο νησί.

«Ο καιρός ήταν σχετικά ήπιος. Ολα συνέβησαν πάνω στην προσπάθεια να αποφευχθεί το κύμα από τα απόνερα ενός μεγάλου πλοίου. Είναι εφιαλτικό αυτό που συνέβη. Και τώρα που το ανακαλώ στη μνήμη μου, μόνο που το ακούω, φρικάρω. Ακουσα ένα “ντουπ” και αμέσως σήκωσα το χέρι μου. Είδα ότι ήταν σε πολλά κομμάτια, η προπέλα το είχε κάνει καινούριο... Και τότε μπήκα ενστικτωδώς στην ενέργεια, αυτό που λέμε, της επιβίωσης.

Πραγματικά χωρίς να σκεφτώ μπήκα στη διαδικασία να κολυμπήσω, να προσεγγίσω τη βάρκα για να σωθώ», είχε πει τότε.

Η ενστικτώδης αντίδρασή της να βάλει τα χέρια της πάνω από το κεφάλι της φαίνεται πως ήταν και σωτήρια για την ίδια, αφού σε άλλη περίπτωση η προπέλα θα την είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Οπως επίσης και η αμεσότητα με την οποία οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ στο νησί την παρέλαβαν πολύ γρήγορα και με ελικόπτερο έφτασε στην Ελευσίνα και από εκεί στο ΚΑΤ και στο χειρουργείο, ενώ δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει την ευαισθησία φίλων αλλά και αγνώστων που έδωσαν αίμα.

«Ευχαριστώ απίστευτα όλους τους αιμοδότες. Ο αιματοκρίτης μου είχε φτάσει 19, τιμή πολύ χαμηλή. Τους ανθρώπους που μου έδωσαν αίμα δεν τους γνωρίζω, αλλά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, γιατί με έσωσαν, όπως και τον γιατρό μου Σαράντη Σπυρίδωνος, που έφυγε από τις διακοπές του και ήρθε να με σώσει», είπε η ίδια λίγο καιρό μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό της: «Ελαβα μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνωριζόμασταν και με έκαναν να κλαίω.

Δεν το πίστευα τι μου έγραφαν. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου προσωπικά τους φίλους που μου στάθηκαν σαν οικογένεια. Η Ρία Ράπτη, η Ειρήνη Ραχούτη, ο Τίτος που μέρα νύχτα ήταν εκεί. Κοιμόντουσαν σε καναπέδες, πατώματα. Είναι οικογένειά μου».

Τους τελευταίους δύο μήνες μετά το ατύχημα η Ερρικα Πρεζεράκου αναρρώνει στο σπίτι της έχοντας στο πλευρό της δικούς της ανθρώπους, ενώ η σχέση που είχε τα προηγούμενα πέντε χρόνια με τον Τίτο Καταλαγαριανάκη έχει τελειώσει και η όμορφη αθλήτρια είναι ελεύθερη για το επόμενο βήμα στη ζωή της.

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Καταλαγαριανάκη να είναι ο οδηγός του σκάφους διαψεύστηκαν από την ίδια την Ερρικα, η οποία σε δηλώσεις της έχει αναφέρει ότι ο οδηγός του σκάφους δεν ήταν ο πρώην σύντροφός της: «Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν οδηγούσε ο Τίτος το σκάφος γιατί όλοι οι άνθρωποι μάθανε ότι οδηγούσε ο Τίτος Καταλαγαριανάκης. Δεν οδηγούσε εκείνος».

Η Eρρικα Πρεζεράκου αυτό το διάστημα ασχολείται και με τη συγγραφή ενός βιβλίου για το άλμα επί κοντώ, το άθλημα που την έκανε πρωταθλήτρια, όπως άλλωστε αποκάλυψε και στο «ΘΕΜΑ» λίγες ημέρες μετά το ατύχημά της.

«Ενα βιβλίο που αφορά τον πρωταθλητισμό στο άλμα επί κοντώ. Ας πούμε ότι αφορά αυτό, χωρίς όμως να περιλαμβάνει κομμάτια που αφορούν αυτή την περίοδο της ζωής μου. Δεν είναι δηλαδή αυτοβιογραφία. Είναι σίγουρο ότι θα έχει κομμάτια που δεν τα ξέρετε καθόλου σε σχέση με την περίοδο αυτή. Ομως θέλω και πάλι να τονίσω ότι δεν είναι κάτι αυτοβιογραφικό. Ωστόσο, σχετίζεται με ένα κομμάτι ψυχολογίας πολύ δυνατό, το οποίο μέσα στα χρόνια έχω γνωρίσει καλά και το έχω σπουδάσει. Και αφορά το τι τελικά φαίνεται και τι στην πραγματικότητα συμβαίνει στον πρωταθλητισμό», είχε επισημάνει.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos