Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δικαιώθηκε στο δικαστήριο για το τροχαίο - Η αποζημίωση

13 Δεκεμβρίου 2020 15:20
Δικαιώθηκε πρωτόδικα για το τροχαίο ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και θα του καταβληθεί αποζημίωση

Δικαιώθηκε πρωτόδικα ο παρουσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του και ένα λεωφορείο, τον Δεκέμβριο του 2017. Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης έδωσε μάχη για τη ζωή του στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύτηκε με βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση 8 ωρών. Κοντά του κάθε στιγμή από τότε η σύζυγός του, Εβελίνα Βαρσάμη.

Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Περπατά και μιλά ξανά μετά από το τραγικό τροχαίο

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας όρισε χρηματική αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να αποκαλυφθεί λόγω των διατάξεων για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Αγαμέμνων Τάτσης, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης συνεχίζει να έχει προβλήματα με την υγεία του τρία χρόνια μετά και το ατύχημα τον άφησε κατ' ουσίαν παραπληγικό. «Δεν θα μπω στο σκέλος του ύψους της αποζημίωσης γιατί η αποζημίωση ποτέ δεν μπορεί να καλύψει τη ζημιά που υπέστη το θύμα, αλλά ούτε και τις ανάγκες ενός ανθρώπου που έχει μείνει στην ουσία παραπληγικός και θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες του για το υπόλοιπο της ζωής του», σχολίασε μιλώντας στο tlife. 

Στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» την Κυριακή (13/12) φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος και προσωπικός φίλος του Αγγελίδη, Αγαμέμνων Τάτσης, ο οποίος επεσήμανε πως η οικογένεια από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι την ώρα του μοιραίου ατυχήματος, ο Κωνσταντίνος φορούσε κράνος και μάλιστα καλής ποιότητας.

«Είναι μια απόφαση σε πρώτο βαθμό και πιθανόν να επακολουθήσει και δεύτερη δικαστική κρίση. Ήταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση και δείχνει το σκεπτικό της ότι η δικαιοσύνη δια του δικαστού που έκρινε την υπόθεση "έσκυψε" πάνω από το πολύ σύνθετο υλικό το οποίο, πρέπει να σημειωθεί ότι, είχε εκτενείς αναφορές σε αποτυπώσεις στοιχείων που δόθηκαν από συστήματα υψηλής τεχνολογίας, από GPS, από drones που αποτύπωσαν την κίνηση των οχημάτων, τη θέση τους, την ορμή της ταχύτητας και γενικά πώς συνέβη αυτό το τραγικό ατύχημα που επέφερε όλες αυτές τις δυσμενέστατες συνέπειες στον Κωνσταντίνο» αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο γνωστός δικηγόρος.

Και συνέχισε λέγοντας ότι η οικογένεια συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης φορούσε κράνος, και μάλιστα ακριβό κράνος και απόδειξη είναι ότι τα τραύματα του έγιναν στο κομμάτι του μετώπου που μένει ακάλυπτο». Από την πλευρά της, η Ναταλία Γερμανού τόνισε ότι στο παρελθόν είχε δουλέψει με τον Κωνσταντίνο και είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και συνεργάτης.

 Το ατύχημα είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής, 24 Δεκεμβρίου του 2017, ενώ ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης επέστρεφε με τη μηχανή του στο σπίτι. Το λεωφορείο φέρεται να διέσχισε σχεδόν κάθετα την λεωφόρο Βουλιαγμένης με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να πέσει πάνω του με την μηχανή. 

Κωνσταντίνος Αγγελίδης

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από την μουσική εκπομπή «Mega Star», στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού - εκπομπή της οποία συμπαρουσίαζε για 7 χρόνια. Το 2006 μπήκε στη ζωή του o «Όμορφος κόσμος το πρωί» και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Στη συνέχεια, παρουσίασε το παιχνίδι περιπέτειας και δράσης «Go straight» στον ANT1. Κάποια χρόνια πριν το τροχαίο είχε απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς εργαζόταν ως διευθυντής επικοινωνίας και οργάνωσης στο χώρο της εστίασης.

Η μητέρα του ήταν 14 χρόνια σε κώμα μετά από τροχαίο

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης, έξι χρόνια πριν το τροχαίο του, είχε μιλήσει για την περιπέτεια υγείας της μητέρας του, η οποία έμεινε σε κώμα για 14 χρόνια έπειτα από ατύχημα. Μιλώντας, το 2011, στην εκπομπή «Μίλα», είχε αναφερθεί στο ατύχημα, λέγοντας πως η μητέρα του έπεσε από μηχανάκι και χτύπησε στο κεφάλι της. Η έλλειψη γιατρών και η 20ωρη καθυστέρηση στο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας είχαν ως συνέπεια να νεκρωθούν όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου της. 

Για έξι μήνες, η μητέρα του βρισκόταν στην εντατική και υποστηριζόταν από ιατρικά μηχανήματα. Έπειτα και για 14 χρόνια παρέμεινε στο σπίτι σε κωματώδη κατάσταση και την φρόντιζε εκείνος και η αδερφή του. «Το χτύπημα σαν χτύπημα ήταν τόσο λίγο που αν είχε μπει εγκαίρως στο χειρουργείο θα ήταν μια χαρά», είχε δηλώσει τότε ο γοητευτικός Κωνσταντίνος.

aggelidis.jpg

Όταν ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης συνάντησε τον γιο του 

Έναν χρόνο μετά το τροχαίο, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης,  συνάντησε για πρώτη φορά τον γιο του, Αλέξανδρο. Στα γενέθλια του παρουσιαστή (26/12/2018), η σύζυγός του Εβελίνα Βαρσάμη, μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου», για τον αγώνα αποκατάστασης της υγείας του γνωστού παρουσιαστή και για όσα έγιναν στη συνάντηση του Αγγελίδη με τον μικρό γιο του. 

Η Βαρσάμη μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου σε ζωντανή σύνδεση για την κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου και περιέγραψε τη συγκινητική στιγμή όταν ο γιος του Αλέξανδρος πήγε στο κέντρο αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» και είδε για πρώτη φορά τον πατέρα του μετά το τροχαίο. Η σύζυγος του Αγγελίδη περιέγραψε τη συγκινητική στιγμή, λέγοντας πως παρά το γεγονός ότι φοβόταν τις αντιδράσεις του γιου τους, εκείνος χάρηκε πολύ και αγκάλιασε σφιχτά τον μπαμπά του που του είχε λείψει πάρα πολύ! Για τα γενέθλια του παρουσιαστή η Εβελίνα Βαρσάμη τού έκανε έκπληξη μια τούρτα…

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos