Η μικρότερη αδελφή του, Μαρία, φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ότι ο γνωστός τραγουδιστής έκανε χρήση ουσιών και πως «υπήρχε φόβος η κατάσταση να οδηγήσει σε τραγωδία».
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι εκείνος «έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμη και τον συγγενικό δεσμό με τη μητέρα του», ενώ δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες σε μέλη της οικογένειας για «εμπλοκή με ναρκωτικά».
Από την πλευρά του, ο Μαζωνάκης απαντά ότι όλα αυτά είναι ψευδή. Μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Μερκουλίδη στην εκπομπή Happy Day υποστηρίζει ότι «οι συγγενείς παρασύρθηκαν από τη Μαρία» και πως οι αναφορές για χρήση ουσιών δεν έχουν καμία βάση. Ο ίδιος επιμένει ότι πίσω από την κίνηση για τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο βρίσκεται «η περιουσιακή διαμάχη που έχει ανοίξει εδώ και μήνες» και όχι λόγοι υγείας.
Ο εγκλεισμός στο Δρομοκαΐτειο και οι αμφισβητήσεις
Το αποκορύφωμα ήρθε με τον αναγκαστικό εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο, έπειτα από εισαγγελική εντολή. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι η απόφαση ήταν αναγκαία για την προστασία του ίδιου και του περιβάλλοντός του, καθώς, όπως λένε, είχε παρουσιάσει συμπεριφορές αστάθειας. Ο ίδιος όμως, δηλώνει ότι «νοσηλεύτηκε χωρίς τη θέλησή του» και ότι επρόκειτο για «σχέδιο εξόντωσής του».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικών εκπομπών, αποκαλύφθηκε μάλιστα πως ανώτατο στέλεχος της ΕΛΑΣ φέρεται να είχε ζητήσει να σβηστούν καταθέσεις συγγενών από το αρχικό φάκελο της υπόθεσης, γεγονός που ρίχνει σκιές στη διαδικασία. Οι δικηγόροι του Μαζωνάκη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά για «παράνομο εγκλεισμό».
Μετά την αποχώρησή του από το ψυχιατρείο, ο καλλιτέχνης έκανε μια ανάρτηση στο Instagram γράφοντας «Maybe I am crazy», η οποία προκάλεσε ποικίλες ερμηνείες. Όπως σημειώνει ο δικηγόρος του, «ο Γιώργος βίωσε μια πολύ δύσκολη εμπειρία, αλλά είναι αποφασισμένος να αποδείξει την αλήθεια και να προστατεύσει το όνομά του».
Η κόντρα για το ακίνητο στο νησί των ανέμων
Παράλληλα, στο προσκήνιο έχει έρθει και η αντιπαράθεση για την περιουσία στη Μύκονο. Ο τραγουδιστής καταγγέλλει ότι η αδελφή του, Βάσω, τον εξαπάτησε και ότι το ακίνητο «πέρασε σε εταιρεία χωρίς τη δική του συναίνεση». Από την άλλη, η οικογένεια απαντά πως η βίλα δεν ανήκε ποτέ στον ίδιο, αλλά αποτελεί περιουσιακό στοιχείο εταιρείας που διαχειρίζεται μισθώσεις. «Το ακίνητο δεν είναι προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο, άρα δεν τίθεται ζήτημα αφαίρεσης», τονίζουν.
Ο Μαζωνάκης, πάντως, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει: «Πριν τον εγκλεισμό μου ετοίμαζα μηνύσεις για κακουργηματικές πράξεις. Δεν θα αφήσω κανέναν να με καταστρέψει».
Οι επόμενες κινήσεις και η δημόσια εικόνα
Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις που ξεπερνούν τα όρια μιας οικογενειακής διαμάχης. Οι δηλώσεις του ίδιου, οι αποκαλύψεις για τις καταθέσεις, αλλά και η εμπλοκή της αστυνομίας δημιουργούν ένα κλίμα βαρύ και θολό. Στο επίκεντρο βρίσκεται πλέον το αν η νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο είχε ιατρική βάση ή αν ήταν αποτέλεσμα ενός εσωτερικού πολέμου με επίκεντρο την περιουσία.
Ο Γιώργος Μαζωνάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, με νομικές κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις. Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια δείχνει να επιμένει στη γραμμή ότι έπραξε για το καλό του. Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει και θα απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και την κοινή γνώμη.