9ος Υπερμαραθώνιος Γύρος Πάρου: Όμορφο αγωνιστικό υπερθέαμα στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του νησιού! (Βίντεο)

09 Ιουνίου 2019 13:43

Η εκκίνηση δόθηκε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου στην πλατεία Μ. Μαυρογένους στην Παροικία και ήταν όλοι εκεί για να ζήσουν την κορυφαία αγωνιστική προσπάθεια 70 δρομέων από ολόκληρη την Ελλάδα που ταξίδεψαν μέχρι την Πάρο για να πάρουν μέρος στον 9ο Υπερμαραθώνιο Γύρο του νησιού!


Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες και η διαδρομή μήκους 54 χιλιομέτρων που είχαν να διανύσουν οι αθλητές πανέμορφη! Στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού που διοργανώθηκε από τον Α.Ο. Πάρου και το Δήμο Πάρου, οι δρομείς είχαν αμέριστη υποστήριξη στην αγωνιστική τους προσπάθεια.
Άνδρες της Αστυνομίας, του Λιμενικού, 150 εθελοντές και μέλη της Ε.Ο.Δ. συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και στην ασφάλεια των συμμετεχόντων καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ενώ σε 14 σημεία υποστήριξης που είχαν στηθεί κατά μήκος των 54 χλμ. του Υπερμαραθώνιου, στους αθλητές παρέχονταν νερό και σνακ.

 

Ο πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε στην πλατεία Μ. Μαυρογένους ήταν ο παριανής καταγωγής αθλητής Ζαχαρίας Λαμπράκης με χρόνο 4 ώρες και 46 λεπτά. Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος απένειμε αναμνηστικά μετάλλια σε όσους τερμάτιζαν ολοκληρώνοντας την προσπάθειά τους.
Δείτε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πάρου στην κάμερα του psts.gr για την επιτυχή διεξαγωγή του 9ου Υπερμαραθώνιου Γύρου Πάρου:



Η σπουδαία για το νησί εκδήλωση, προσφέροντας τη χαρά της συμμετοχής, έντονες συγκινήσεις, ζωντανό θέαμα αθλητικής δράσης και άμιλλας, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία για μια ακόμη χρονιά. Αθλητές και θεατές, χάρηκαν τον αγώνα δρόμου μέσα στο καταπληκτικό περιβάλλον της Πάρου παίρνοντας μια γεύση από τις ομορφιές του!



Η καρδιά του 9ου Υπερμαραθώνιου χτύπησε όμως κυρίως στην Παροικία, που ήταν το σημείο εκκίνησης και τερματισμού για τους δεκάδες αθλητές. Και ήταν σίγουρα μια γιορτή για την πρωτεύουσα του νησιού που φιλόξενα υποδέχτηκε δρομείς από ολόκληρη τη χώρα που τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους την όμορφη εκδήλωση.



Κι επειδή μετά την άθληση ανοίγει συνήθως και η όρεξη, στην εμβληματική παραλία της Παροικίας προτείνεται ο κορυφαίος προορισμός για πραγματικούς καλοφαγάδες! Το ψητοπωλείο «Μπριζολάδικο» σερβίρει γευστικότατες κρεατολιχουδιές ψημένες στα κάρβουνα για τους απαιτητικούς της γεύσης! Ποιοτικά ζουμερά κρεατικά μεγάλης ποικιλίας, ολόφρεσκες σαλάτες και απίθανα ορεκτικά, αποτελούν μερικές μόνο από τις πολλές γαστρονομικές επιλογές που προσφέρονται στο «Μπριζολάδικο», το κατάστημα εστίασης με τα πεντανόστιμα πιάτα, το θαυμάσιο περιβάλλον και την φιλική εξυπηρέτηση.

Αν όμως επιθυμείτε να γευθείτε στην Παροικία θαλασσινές γεύσεις, σας έχουμε τον top γαστρονομικό προορισμό! Στον πανέμορφο κόλπο της Παροικίας, πάνω στην παραλία Λιβάδια βρίσκεται το εστιατόριο – ουζερί «Κοράλλι». Αφεθείτε στην υπέροχη εμπειρία της Μεσογειακής κουζίνας, γευθείτε νοστιμότατα Ελληνικά πιάτα και ολόφρεσκα θαλασσινά, φτιαγμένα με μεράκι και τα πιο ποιοτικά, αγνά υλικά. Κομψή διακόσμηση και μαγευτική θέα στη θάλασσα, απλώς εντυπωσιάζουν! Το «Κοράλλι» μπορεί επίσης να διοργανώσει κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση με ένα φάσμα επιλογών προσαρμοσμένο στις δικές σας συγκεκριμένες απαιτήσεις!

Το καλό φαγητό όμως, θέλει και το καλύτερο συνοδευτικό του! Αυτό δεν είναι άλλο από ένα μπουκάλι κρασί «Αστέρας» που φέρει την ιδιαίτερη σφραγίδα της παράδοσης της Πάρου! Πλούσια αρώματα γηγενών ποικιλιών σταφυλιού και υψηλές προδιαγραφές στην παραγωγή οίνου, χαρακτηρίζουν τα παριανά κρασιά «Αστέρας» που παράγονται στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Οινοποιείου «Αστέρας» στην Πάρο. Δοκιμάστε οίνο λευκό ξηρό «Αστέρας» ή ροζέ ή ερυθρό επίσης «Αστέρας». Δοκιμάστε επίσης παριανό τσίπουρο εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Τα παραδοσιακά προϊόντα «Αστέρας» είναι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Προέλευσης Ένδειξης Κυκλάδες! Απολαύστε τα και πιείτε την Πάρο στο ποτήρι σας!


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos