Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Κλίμα πολέμου ενόψει του Πολυτεχνείου

11 Νοεμβρίου 2019 16:29

Συνέλευση στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ κάνουν φοιτητές -Νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα - Χημικά και πετροπόλεμος στην Πατησίων - Στον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου μπήκαν τα ΜΑΤ


Κλίμα «προπαρασκευής» για «εκρηκτική» επέτειο του Πολυτεχνείου διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες με τα διαδοχικά επεισόδια που έχουν ως επίκεντρο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αυτή την ώρα, φοιτητές που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ κάνουν συνέλευση στο Πολυτεχνείου για να αποφασίσουν, όπως είπαν, την περαιτέρω στάση τους. Ήδη έχει αποφασισθεί να γίνει νωρίς το απόγευμα νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι φοιτητές, νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να ανοίξουν το ΟΠΑ και να κάνουν εκεί συνέλευση, αντιδρώντας και στην απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το Ίδρυμα έως την επέτειο του Πολυτεχνείου προκειμένου να μην αποτελέσει το Πανεπιστήμιο ορμητήριο για έκνομες ενέργειες. Ο φόβος να συμβεί κάτι τέτοιο εντάθηκε μετά την έφοδο της αστυνομίας την Κυριακή στο υπόγειο του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ.

Η ομάδα των φοιτητών κατάφερε να μπει στον περίβολο. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, επιχείρησαν να τους απωθήσουν, έγιναν μάχες σώμα με σώμα και τελικά στον περίβολο βρέθηκαν τόσο οι φοιτητές -περίπου εκατό - όσο και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον πέντε εκ αυτών τραυματίσθηκαν. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ επί ώρα η Πατησίων παρέμενε κλειστή.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos