Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015

14 Ιανουαρίου 2015 17:36

Για μη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015 από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Νίκος Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη

Αναλυτικά ο κ. Παππάς δήλωσε (στον ρ/σ Βήμα 99,5):

Για τον ΕΝΦΙΑ και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και είναι δέσμευσή μας. (ερ.: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ;). Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο.

Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές

Το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί ένα μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας. Εάν βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας, με συνέπεια, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, θα υπάρξουν όροι ευρύτερης στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει μετά και ελπίζουμε ότι θα είναι επιτυχής. Και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ιστορικά διλήμματα. Νομίζω ότι η πολιτική της κυρίας Μέρκελ χάνει σιγά-σιγά τους ορκισμένους υπηρέτες και συμμάχους της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή τη στιγμή ένα πρόγραμμα που δεν προβλέπει αυτή τη στιγμή χαλάρωση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών συμφωνιών για να εφαρμοστεί. Προϋποθέτει συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας, δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά, προστατεύει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο μηδέν του εισοδήματος και κάνει κάτι για τη μεσαία τάξη.

Για το debate Σαμαρά-Τσίπρα

Όχι απλά ισχύει η διαθεσιμότητα (αν ο Σαμαράς αλλάξει στάση). Θα το χαιρετίσουμε. Θα είναι θεσμική μας υποχρέωση.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

plastira 265x280