×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Π. Παναγιωτόπουλος: Εθνικό σχέδιο αναμόρφωσης 33 μουσείων

17 Μαϊος 2014 10:07

«Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων συμπίπτει με την ανάπτυξη του Εθνικού Πιλοτικού Σχεδίου για την αναμόρφωση των 33 μουσείων

 και αρχαιολογικών χώρων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα» τόνισε στον χαιρετισμό του για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν πρόκειται, απλώς, για μία διεύρυνση του ωραρίου, για εμπλουτισμό των πωλητηρίων και για εκσυγχρονισμό του συστήματος εισιτηρίων. Πρόκειται, στην ουσία, για μία ανοιχτόκαρδη και οργανωμένη πρόσκληση του σύγχρονου ελληνισμού προς όλο τον κόσμο: Ελάτε να μας συναντήσετε. Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες στις νέες προκλήσεις και είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε μαζί σας θεσμικά, συντονισμένα, δημιουργικά» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, που εορτάζεται την Κυριακή 18 Μαΐου, «είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Ελλάδα, διότι ο πολιτισμός είναι μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας. Είναι η πιο πολύτιμη έκφραση της ιδιοσυστασίας μας. Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι οι τόποι όπου τεκμηριώνεται η ιστορία μας, οι τόποι που εμπνέουν την προοπτική μας».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos