Τουσκ: Υποκινούμενος από προσωπικά συμφέροντα ο Τζόνσον

31 Αυγούστου 2019 08:25

«Το βασικό πολιτικό πρόβλημα με το Brexit είναι η κατάσταση μέσα στην Βρετανία», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Η μία προειδοποίηση μετά την άλλη φτάνει από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους προς το Λονδίνο. «Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να οδηγήσει με κάθε κόστος την χώρα στο Brexit, μόνο και μόνο για να διευθετήσει εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Το βασικό πολιτικό πρόβλημα με το Brexit είναι η κατάσταση μέσα στην Βρετανία…τα αισθήματα σχετικά με αυτό δείχνουν ότι είμαστε όλοι θύματα της εσωτερικής πολιτικής της Βρετανίας», τόνισε ο Τουσκ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα θελήσει να ηγηθεί μιας εξόδου με κάθε κόστος, μόνο και μόνο εξαιτίας των εσωτερικών συμφερόντων», πρόσθεσε.

Το σχέδιο Τζόνσον για Brexit βρίσκεται αντιμέτωπο με νομικές προσφυγές, πολιτικές και διπλωματικές προκλήσεις, με την τελευταία του κίνηση να αναστείλει την λειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου να προκαλεί την οργή του πολιτικού κόσμου.

Νωρίτερα ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δώσει στη Bρετανία τη συμφωνία «διαζυγίου» που επιθυμεί αν πιστεύει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει.

Τρεις ξεχωριστές νομικές προσφυγές έχουν κατατεθεί εναντίον της απόφασης του Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου για σχεδόν ένα μήνα μετά την επιστροφή των βουλευτών στα έδρανα, έπειτα από τη θερινή ανάπαυλα την προσεχή Τρίτη, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να δεσμεύονται είτε ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση είτε ότι θα την αναγκάσουν να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια καθυστέρηση του Brexit.

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

araxova mini