Η ΕΕ δεν θα δώσει παράταση στο Brexit

08 Σεπτεμβρίου 2019 12:47

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, δήλωσε ότι η ΕΕ δεν θα δώσει στο Λονδίνο παράταση του Brexit, όπως έχουν τα πράγματα έως τώρα.

 

«Είναι πολύ ανησυχητικό. Η Βρετανία πρέπει να μας πει τι θέλει», δήλωσε ο Λεντριάν. Το Brexit είναι προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου, αλλά στο Λονδίνο επικρατεί ένα χάος. Ο νόμος που μπλοκάρει το άτακτο Brexit πέρασε και από τη Βουλή των Λόρδων και πλέον απομένει η τυπική έγκριση από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Δεν πρόκειται να δίνουμε παράταση κάθε τρεις μήνες», τόνισε ο Λεντριάν, όταν ρωτήθηκε αν είναι πιθανή μια παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, ο Μπόρις Τζόνσον- που επιμένει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών- είδε άλλο ένα στέλεχος της κυβέρνησής του να παραιτείται. Αυτή τη φορά, ήταν η υπουργός Εργασίας, Αμπερ Ραντ, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της εξαιτίας των διαγραφών βουλευτών των Τόρις που τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

plastira 265x280