Εγκρίθηκε από κοινουβουλευτική επιτροπή η συμφωνία με τη Λιβύη

05 Δεκεμβρίου 2019 16:07

H Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την επικύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας με τη Λιβύη, το οποίο αφορά την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο.

 

Ερντογάν: Πρέπει να περιμένουμε τη Λιβύη να σταθεί στα πόδια της
Η Τουρκία θα πρέπει να περιμένει να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι κράτος νομάδων, έχουμε μια παράδοση που μας έρχεται από τους Οθωμανούς. Τί είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από πού βγαίνει το διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά τα γνωρίζει αυτό το έθνος. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε όλα αυτά. Επομένως, εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.
Ό,τι έγινε, έγινε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το μόνο που μένει αυτή τη στιγμή είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει γερά στα πόδια της και, όταν σταθεροποιηθεί, θα γίνει κι αυτό το βήμα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos