ΔΕΥΑ Πάρου: Το νερό είναι πολύτιμο! Η εξοικονόμηση του είναι υποχρέωση όλων μας!

22 Μαρτίου 2024 20:13

Σημαντικότατη παράμετρος της οικολογικής θεώρησης και πρακτικής είναι και η εξοικονόμηση και διατήρηση των φυσικών πόρων του νησιού. Πόροι, όπως το νερό, που δεν είναι ανεξάντλητοι.

Ειδικά φέτος με τις περιορισμένες βροχοπτώσεις και τα μειωμένα κατά συνέπεια αποθέματα, επιβάλλεται η προσεκτική χρήση τους.

Καθώς το καλοκαίρι παρατηρείται αυξανόμενη κατανάλωση νερού, είναι αναγκαίο να γίνεται περιορισμός της άσκοπης χρήσης του από το δίκτυο ύδρευσης.

Στόχος είναι να αποφευχθούν φαινόμενα ανεπάρκειας πόσιμου νερού και διακοπές υδροδρότησης. Η ΔΕΥΑΠ συστήνει αυστηρά να αποφεύγεται κάθε είδους μη απαραίτητη κατανάλωση όπως άρδευση κήπων, πλύσιμο αυλών ή οχημάτων κ.λ.π., για να μειωθεί η πιθανότητα να εμφανιστούν προβλήματα λειψυδρίας μέσα στο καλοκαίρι.

Οι υδάτινοι πόροι του νησιού δεν είναι ανεξάντλητοι, συνεπώς συνίσταται να υιοθετηθούν συμπεριφορές εξοικονόμησης που θα συμβάλλουν στη διατήρηση των αποθεμάτων τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos