H SEAJETS εγκαινιάζει και καλωσορίζει το WorldChampion Jet στον στόλο της (Βίντεο)

16 Μαϊος 2019 17:28

Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως στον στόλο της τον παγκόσμιο πρωταθλητή WorldChampion Jet, σε μια βραδιά αφιερωμένη στα εγκαίνια των νέων δρομολογίων του πλοίου, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τα ταξίδια του στις 27 Απριλίου από τον Πειραιά για τα νησιά της Σύρου, της Μυκόνου, της Νάξου και της Σαντορίνης.


Η εκδήλωση των εγκαινίων έλαβε χώρα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στους χώρους του ταχύπλοου, στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων, φορέων της πολιτείας, συνεργατών και εργαζομένων της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσιάστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι χώροι του πλοίου ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του. Το WorldChampion Jet είναι ένα μοναδικό ταχύπλοο σκάφος υψηλότατων επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του. Ειδικότερα, το πλοίο, έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 45 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 Κόμβων, μεταφέροντας έως και 1.300 επιβάτες. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships, το οποίο προκαλεί επάξια την έταιρη ναυαρχίδα της Seajets το Tera Jet, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο. Εξάλλου και το WorldChampion Jet και το Tera Jet είναι μοναδικά ταχύπλοα πλοία στο είδος τους παγκοσμίως.

Μια από τις ιδιαιτερότητες και μαζί έκπληξη για τους επιβάτες του πλοίου, είναι το πρωτοποριακό του concept, για την εσωτερική του διαμόρφωση και μορφολογία! Ο Μάριος Ηλιόπουλος, λάτρης και πρωταθλητής αγώνων στη Formula Saloon, μαζί με την ομάδα του, εμπνεύστηκαν όλο το εσωτερικό του πλοίου με στιγμιότυπα αγώνων Formula 1 και στην πιο περίοπτη θέση του σκάφους, στο κεντρικό του διώροφο αίθριο, τοποθέτησαν ένα αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, το οποίο έχει τρέξει στον κορυφαίο παγκοσμίως θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού υλοποιώντας ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen και έκανε την εμφάνισή της σε πίστες τις χρονιές 2003-2004 και το οποίο θα συνοδεύει το WorldChampion Jet στα ταξίδια του. Οι παρευρισκόμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του: «Με την ένταξη του WorldChampion Jet στο στόλο μας, η δυναμική του δικτύου της SEAJETS ενισχύεται περαιτέρω και αναβαθμίζεται σε σημαντικό βαθμό. Διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 16 ταχύπλοα, καθώς και 4 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 260 διασυνδέσεις στο Αιγαίο. Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός ότι επενδύουμε συνεχώς εδώ και 30 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας. Η SEAJETS βρίσκεται με διαφορά στο πρώτο σκαλοπάτι. Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα επιβάτη και ιδιαίτερα σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας. Εξελίσσοντας καθημερινά τις υπηρεσίες μας στο Αιγαίο μειώνοντας όλο και περισσότερο χρονικά τις αποστάσεις και προσφέροντας πιο άνετα και πολυτελή ταξίδια»

Και αυτό το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα ανακαλύπτει το Αιγαίο με την άνεση και την αξιοπιστία της SEAJETS, η οποία προσφέρει ένα ταχύπλοο-πολυχώρο που στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επιβατών.

Λίγα λόγια για την Seajets

H Seajets, με την πολυετή της παρουσία στο χώρο της ναυτιλίας από το 1989, έχοντας ως εφαλτήριο την επίσημη έναρξή της το 2002, έχει καταφέρει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό παρέχοντας θαλάσσιες μετακινήσεις αξιόπιστα, με συνέπεια και ασφάλεια. Σήμερα, είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.
Με τη δρομολόγηση κυρίως ταχυπλόων πλοίων και με περισσότερες από 250 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη για τις Κυκλάδες, η Seajets προσπαθεί συνεχώς για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Επίσης, η εταιρεία συνδράμει στην παράταση της τουριστικής περιόδου στους προορισμούς που καλύπτει, συνδέει και συνολικά στην περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού.
Τηρώντας υψηλά επίπεδα παροχής υπηρεσιών και κανόνων ασφάλειας, στόχος της εταιρείας είναι η καθιέρωσή της στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, ως η καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση για το ταξίδι στο Αιγαίο, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες προσφέροντας άνετες, γρήγορες και ασφαλείς θαλάσσιες μετακινήσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos