Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα της Γ.Π. Α.Δ. Ν.Α.

17 Μαϊος 2019 13:10

«Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Δικτύωση και συνέργεια των τοπικών φορέων»

την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο
«Έπαυλη Τσιροπινά» στη Σύρο

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 το απόγευμα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Έπαυλη Τσιροπινά» στη Σύρο, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Δικτύωση και συνέργεια των τοπικών φορέων».

Κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος κ. Ιωσήφ ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Φραγκίσκος Βακόνδιος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία Κυκλάδων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» κα Ζωγραφιά ΔΟΓΟΥ.

Επίσης, αναγνώστηκαν χαιρετισμοί του Επισκόπου της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου-Θήρας-Κρήτης Σεβασμιότατου κ. Πέτρου Στεφάνου από τον πατέρα Ιωσήφ Πρίντεζη και της κοινής Διοικήτριας των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Γ.Ν. Σύρου και Γ.Ν.Κ.Υ. Νάξου κας Μαργαρίτας Μπουραντά από την κα Ελευθερία Αγγελετάκη.

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά σειρά από τους :

• Κωνσταντίνο Μάτσικα, Υπαστυνόμο Β’, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, με θέμα: «Πρόληψη Ατυχημάτων, ΚΟΚ, προσβασιμότητα, εξασφάλιση υποστηρικτικών δράσεων. Κοινωνική συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας»
• Ελευθερία Αγγελετάκη, Νοσηλεύτρια, Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης - Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, με θέμα: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαχείριση της συμπεριληπτικής τάξης: περιορισμοί και ανησυχίες»
• Ηλία Μαρκούση, Κοινωνικό λειτουργό, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με θέμα: «Διαμόρφωση στάσεων και αντιλήψεων για την αναπηρία»
• Ζωή Κουβάτσου, Α/Β’ (ΥΓ- Ψυχολόγο), Διδάκτορα Ψυχολογία, Ph.D., Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, με θέμα: «Συνεργασία συναρμόδιων φορέων για την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία-Δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των μορφών κακοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία»

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, εκπαιδευτικών-επιστημονικών-επαγγελματικών φορέων, τοπικών συλλόγων, ενώσεων, οργανισμών και Μ.Μ.Ε..

Σημειώνεται ότι, η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίους Αιγαίου στο Facebook (@gadpnaigaiou), υλοποιήθηκε με τη στήριξη των Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κ. Κωνσταντίνου Ιω. Καταγά, Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ Α.Ε., CYCLADES24.GR, SYROSTODAY.GR και ΚΤΕΛ Σύρου Α.Ε..

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos