Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί επιχειρηματίες,

10 Ιανουαρίου 2012 18:57

από την Οικονομική Αστυνομία, για οφειλές προς το Δημόσιο. Εκκρεμούσαν σε βάρος τους πάνω από 350.000 ευρώ χρέη προς το Δημόσιο.

Συνελήφθησαν, σήμερα (10-01-2012) το πρωί, στη Δροσιά Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δύο 44χρονοι ημεδαποί επιχειρηματίες (άνδρας και γυναίκα) για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, έχουν βεβαιωθεί σε βάρος τους χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 175.352,57 ευρώ για τον καθένα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, αύριο (11-01-2012) το πρωί, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».


Εξαρθρώθηκε άλλη μια εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Ρόδο.

Συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη τριών ατόμων, που κρατούνται σε διάφορες φυλακές της Χώρας.

Εξαρθρώθηκε στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) στο νησί, αποτελούμενη από πέντε (5) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 33, 28, 34, 23, 23 ετών και μια 31χρονη ημεδαπή.

Συνελήφθησαν οι δύο 23χρονοι και η 31χρονη ημεδαπή, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε βάρος των υπολοίπων τριών αλλοδαπών, που βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακές, σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον ο ένας 23χρονος κατηγορείται για οπλοκατοχή και παράνομη διαμονή στην Χώρα.

Ειδικότερα, την Κυριακή (08-01-2012) το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικό έλεγχο, που έγινε στην 31χρονη, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν δυο (2) πλαστικές συσκευάσεις που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 84,5 γραμμαρίων.

Από την λεπτομερή και εμπεριστατωμένη έρευνα, την συγκέντρωση και αξιολόγηση στοιχείων αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης, καθώς και η ταυτότητα των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Οι τρεις Αλβανοί που βρίσκονται έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της Χώρας, για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον 33χρονο και εντάσσοντας κάθε φορά διαφορετικά μέλη διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως ηρωίνη) σε τοξικομανείς της Ρόδου. Οι συλληφθέντες πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών ουσιών κατά εντολή των έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην Πύλη του Αγίου Ιωάννη, της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν οι δυο 23χρονοι, σε προσυνεννοημένη συνάντηση παράδοσης ναρκωτικών από την 31χρονη.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δυο 23χρονων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δυο (2) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων

• Μια (1) σιδερογροθιά

• Ένας (1) αστεροειδής μηχανισμός αποτελούμενος από τρεις λεπίδες.

Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση και διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos