O Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζητάει άμεσα μέτρα για τη μετακίνηση των επιβατών με τα πλοία της ακτοπλοΐας

15 Μαρτίου 2020 14:57

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης


του κορονοϊού, απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, επιστολή που αφορά σε αίτημα επιβολής πρόσθετων μέτρων για τη μετακίνηση των επιβατών με την ακτοπλοΐα, δηλώνοντας ότι: "Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, το σύνολο της διοίκησης επιδεικνύει ενότητα, προνοητικότητα και υπευθυνότητα, προκειμένου να προφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία."

Επισυνάπτεται αυτούσια η επιστολή, που στάλθηκε στον Υπουργό.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

αναγνωρίζοντας το μεγάλο αίσθημα ευθύνης που διακρίνει την Κυβέρνηση και εσάς προσωπικά και το οποίο έχει αποδειχθεί περίτρανα και στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, παρακαλώ όπως ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μετακίνηση των επιβατών με τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Σας καταθέτω το αίτημα ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ως πολιτικός προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Κυκλάδων, κατόπιν συμφωνίας με όλους τους Δημάρχους των νησιών.

Κύριε Υπουργέ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των θεσμών, επιτρέψτε μου να προτείνω ορισμένα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν και τα οποία βεβαίως τόσο εσείς, όσο και οι υπηρεσίες σας, θα επεξεργαστούν και θα εξειδικεύσουν.

 Να επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων των νησιών.
 Σε περίπτωση μετακίνησης πολιτών οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, αυτοί θα πρέπει να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της μετακίνησης τους προς τα νησιά.
 Οι επιβαίνοντες στα πλοία να γνωστοποιούν με υπεύθυνη δήλωση αν προέρχονται από ταξίδι σε χώρα του εξωτερικού και σε ποιά.
 Να γίνεται απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στα πλοία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos