×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

"Μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα"

28 Αυγούστου 2013 15:16

Σχετικά με τη διοργάνωση Ημερίδας στις 30/8 στη Ρόδο που διοργανώνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με θέμα «Μπλε Ανάπτυξη στον Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο» και με κεντρική ομιλήτρια την Επίτροπο Αλιείας και Θαλάσσιων Υποθέσεων κ. Μαρία Δαμανάκη, ο Νίκος Συρμαλένιος και ο Δημήτρης Γάκης, βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν τα παρακάτω:

Παρότι η περίοδος στην οποία ζει η χώρα μας, περίοδος ακραίας λιτότητας, χιλιάδων απολύσεων, κλεισίματος σχολείων, νοσοκομείων, εκποίησης δημόσιας περιουσίας και καταστροφής πλουτοπαραγωγικών και φυσικών πόρων της χώρας, δεν προσφέρεται για μεγαλεπήβολους στόχους του τύπου μπλε ανάπτυξη κ.λπ., εμείς θα ήμασταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε και να θέσουμε ζητήματα στην Ημερίδα, εφόσον βεβαίως η κατεύθυνση που υπηρετεί, στοχεύει πραγματικά σε παραγωγική, κοινωνική, οικολογική ανάδειξη και αξιοποίηση του θαλάσσιου και αλιευτικού πλούτου της χώρας μας.

Όμως τόσο οι ομιλητές (σχεδόν στο σύνολο τους), ο ασφυκτικά περιορισμένος χρόνος, η μη συμμετοχή παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, όσο και η ανυπαρξία οποιασδήποτε σοβαρής προετοιμασίας για επεξεργασμένη συζήτηση της πράγματι ενδιαφέρουσας θεματολογίας, μας παραπέμπουν σε μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους.

Από αυτή την άποψη, σας δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που άλλωστε δεν πρόκειται να έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά την επανάληψη χιλιοειπωμένων ευχολογίων με άρωμα «μπλε» ή και «πράσινης» ανάπτυξης

27/8/2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos