×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ημερίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Γαλάζια Ανάπτυξη

28 Αυγούστου 2013 16:25

Ημερίδα για την Γαλάζια Ανάπτυξη στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2013, στις 9.30 στο ξενοδοχείο Atrium Platinum.

Στην οργάνωση συμμετέχουν το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου «Δάφνη και η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Ενεργειακό Α.Ε».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιάννης Μανιάτης, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής Οικολόγων Πρασίνων, ο Χρήστος Βασιλάκος, Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Υπουργείου Παιδείας και η Χριστιάνα Καλογήρου, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Την ομιλία του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, θα ακολουθήσει η κεντρική εισήγηση της Μαρίας Δαμανάκη, Επιτρόπου Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, ενώ τις εισηγήσεις των καλεσμένων από τον χώρο της πολιτικής και τον ακαδημαϊκό χώρο θα ανοίξει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θέμα της ημερίδας αποτελεί η διάθεση πόρων και χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα που σχετίζονται με την Γαλάζια Οικονομία, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς περιορισμούς ανάπτυξη. Βασικούς άξονες της Γαλάζιας Ανάπτυξης αποτελούν η Γαλάζια Ενέργεια, η Υδατοκαλλιέργεια, ο Θαλάσσιος Τουρισμός και ο Τουρισμός Κρουαζιέρας, οι θαλάσσιοι ορυκτοί πόροι και η θαλάσσια βιοτεχνολογία. Στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών, των κυβερνητικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ιδιωτικών φορέων της αγοράς για τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, καθώς και για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η Γαλάζια Ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο.

Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Atrium Platinum

09:30 Άφιξη Συνέδρων/Εγγραφές

10:00 Χαιρετισμοί

• Ιωάννης Μανιάτης, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

• Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο

• Βουλευτές Δωδεκανήσου - Κυκλάδων

• Χρήστος Βασιλάκος, Γ.Γ. Έρευνας & Τεχνολογίας Υπουργείου Παιδείας

• Χριστιάνα Καλογήρου, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

• Στάθης Κουσουρνάς, Δήμαρχος Ρόδου Πρόεδρος ΠΕΔΝΑ

11:00 Εναρκτήρια Ομιλία

• Ιωάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

11:20 Κεντρική Εισήγηση

• Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας

11:45 Εισηγήσεις

• Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Ο ρόλος της αλιείας στη γαλάζια ανάπτυξη στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου»

12:00 – 12:30 Coffee break

• Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής και Εισηγητής της Έκθεσης του ΕΚ για τη Γαλάζια Ανάπτυξη:

«Η Γαλάζια Ανάπτυξη βάση του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασύνταξης της χώρας»

• Φραγκίσκος Νικολιάν, Προϊστάμενος του Τμήματος DG MARE D-3 «Διαρθρωτικά Ταμεία για την Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο, την Μάλτα, την Ρουμανία, την Σλοβενία και την Κροατία» της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Αλιεία και την Θαλάσσια Πολιτική κατά το τρέχον και προσεχές πλαίσιο»

• Ιωάννης Σπιλάνης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης – Τμήμα Περιβάλλοντος:

«Παράκτιος Τουρισμός»

• Δημήτρης Οικονόμου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης:

«Θαλάσσια Χωροταξία και Χωρο - πληροφορικά δεδομένα»

• Κώστας Συνολάκης, Καθηγητής, Πρόεδρος ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.: «Ο επιστημονικός ρόλος του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. στην υλοποίηση των στόχων της Γαλάζιας Ανάπτυξης»

• Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου: «Υπεράκτια αιολικά πάρκα και νησιωτικές διασυνδέσεις στο νότιο αιγαίο»

14:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos