ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (351)

Στο πανέμορφο νησί της Χίου, με την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά θα λάβει χώρα το «3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας» που θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα της Χίου 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη 2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ» .

Με το όνομα « Photosphere» ξεκινάει φέτος το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Πάτμο, με την ιδιαιτερότητα ότι οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε εξωτερικό χώρο, κάτω από τον λαμπερό έναστρο ουρανό του Αιγαίου.

Με τη διοργάνωση μιάς ακαδημαϊκού επιπέδου φιλολογικής εσπερίδας έγινε η απονομή των βραβείων και των επαίνων του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα με θέμα «Βυζαντινές εμπνοές», στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος, όπου διαρκεί και η έκθεση έργων της γνωστής ζωγράφου Αμαλίας (Παρασκευοπούλου) με θέμα «Αναδρομές, διαδρομές, νόστοι».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Κυριακή 25 Ιουνίου (ώρα 21:00), την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου, διοργανώνεται από το Δήμο Τήνου, την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Δήμου Τήνου και την τοπική κοινότητα Κώμης, η 12η Γιορτή Αγκινάρας το Σάββαατο 17 Ιουνίου από τις 9:00 μ.μ στην Κώμη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή