Λαμπρότητα και τιμές στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Πάρο (Φωτό + Βίντεο)

25 Μαρτίου 2017 14:18

Σε πανηγυρικό κλίμα και με τις δέουσες τιμές, γιορτάστηκε στην Πάρο η ιστορική επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821. Το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, παρουσία πλήθους κόσμου, τοπικών φορέων και αρχών.


Μετά το πέρας της δοξολογίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέση μπροστά από το Μνημείο των Πεσόντων και ακολούθησε απότιση φόρου τιμής στους ήρωες της Επανάστασης, με κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση στην παραλιακή οδό της Παροικίας.

Τα νιάτα της Πάρου, μαθητές των Σχολείων της Παροικίας, παρέλασαν με ζωντάνια και παλμό και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος κόσμου που τους παρακολούθησε.
Ο εορτασμός συνεχίστηκε με χορευτική εκδήλωση από το Χορευτικό Τμήμα των Νεανικών Συντροφιών του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Οι χορευτές, εκτελώντας άψογα χορούς της ελληνικής παράδοσης στην παραλία της Παροικίας, χειροκροτήθηκαν ενθουσιωδώς από τον κόσμο που παρακολούθησε την όμορφη εκδήλωση.

Οι επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Πάρο, θα συνεχιστούν το βράδυ, λαμβάνοντας πιο τοπικό χαρακτήρα, με την αναβίωση του εθίμου της λαμπαδηφορίας οι απαρχές του οποίου απαντώνται στα χρόνια του εθνικού ξεσηκωμού του 1821.




Παρέλαση στη Νάουσα Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos