Τα νιάτα της Νάουσας Πάρου τίμησαν την Eθνική Eπέτειο με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο! (Βίντεο)

25 Μαρτίου 2017 17:38

Ξέφρενο, αυθόρμητο, παραδοσιακό γλέντι μετά την παρέλαση..


Παρέλασε υπερήφανα, με ζωντάνια και ρυθμό η μαθητική νεολαία της Νάουσας Πάρου, συγκινώντας και κάνοντας περήφανους, γονείς, δασκάλους αλλά και όλους τους Ναουσαίους.
Η ζωηρή παρουσία όμως των νιάτων της Νάουσας, δεν σταμάτησε εκεί! Μετά την παρέλαση, όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές ή τα γαλανόλευκα της παρέλασης, έγιναν μια παρέα και ξεκίνησαν ένα άνευ προηγουμένου ξέφρενο, παραδοσιακό γλέντι, στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, χόρεψαν σε νησιώτικους σκοπούς, γλέντησαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους, παρασύροντας και τους μεγαλύτερους σε ένα αυθόρμητο, αυτοσχέδιο, υπαίθριο γλέντι που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στη Νάουσα ανήμερα της εθνικής επετείου! Όντως, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει το πιο ζωντανό και ενθουσιώδες κομμάτι του νησιού, τη σημαντικότερη γιορτή του Ελληνισμού!

Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών ήταν έκδηλη και το όμορφο κλίμα που επικράτησε, απέδειξε, ότι το νήμα της επιστροφής στις αυθεντικές μουσικοχορευτικές ρίζες του παριανού πολιτισμού, το κρατούν γερά τα νιάτα του τόπου μας! Αναμφίβολα, ήταν η ωραιότερη στιγμή των γιορταστικών εκδηλώσεων που απέδειξε ότι στην Πάρο, η παράδοση, διατηρείται ζωντανή, με τα ίδια τα παιδιά ως άξιους συνεχιστές της!

Η γιορτή γέμισε με αισιοδοξία όσους συμμετείχαν και θαύμασαν από κοντά κέφι της ελπιδοφόρας νεολαίας, η οποία πρωταγωνίστησε, για μια ακόμη φορά, στο ταξίδι προς τις παραδοσιακές μνήμες !

Γιατί η Νάουσα, δεν είναι μόνο, η δημοφιλής κοσμοπολίτισσα του καλοκαιριού. Είναι πάνω απ΄ όλα, ένας τόπος, που κρατά στέρεα τις παραδόσεις του ανόθευτες, στο πέρασμα του χρόνου!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos