Πρωτόγνωρη ιεροσυλία στην Πάρο! Άγριος βανδαλισμός εκκλησίας προκαλεί αποτροπιασμό…

24 Φεβρουαρίου 2018 18:57

Βαθύ αποτροπιασμό και ανατριχίλα προκαλεί η είδηση της πρωτόγνωρης ιεροσυλίας που διαπράχθηκε από αγνώστους σε εκκλησία της Πάρου πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στο ερημικό εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου που βρίσκεται στο λόφο Κουνάδος στις Καμάρες Πάρου.

Με ακραία αγριότητα που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους, τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός χώρος του ναού, υπέστησαν ανίερο, σοκαριστικό, εκτεταμένο βανδαλισμό που μαρτυρά το μένος και την ξεκάθαρη πρόθεση απόλυτης βεβήλωσης της εκκλησίας από τους άγνωστους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης.

Μεγάλες οπές έχουν ανοιχτεί στους εξωτερικούς τοίχους του ναού προφανώς από βαριά κρουστικά εργαλεία, τρύπες υπάρχουν επίσης δεξιά και αριστερά του ιερού στο εσωτερικό της εκκλησίας ενώ σπασμένες εικόνες, χώματα, σκόνη και χαλάσματα έχουν γίνει ένα μέσα στο ναό. Από την καταστροφική μανία των δραστών δεν ξέφυγε και ο περίβολος και τα μάρμαρα της εισόδου του ναού που υπέστησαν βαριές ζημιές πιθανότατα από την εσκεμμένη, δόλια χρήση εργαλείων.



Το θέαμα που αντικρίζει κανείς στο κατεστραμμένο γραφικό εκκλησάκι το οποίο μοιάζει δυστυχώς με σουρωτήρι είναι θλιβερό και προκαλεί ερωτηματικά. Ποιοί ασυνείδητοι βάνδαλοι ξέσπασαν το ανίερο μένος τους πάνω στον ιερό ναό και γιατί;

Το ανατριχιαστικό περιστατικό έχει δημιουργήσει βαθιά ανησυχία και συναισθήματα φρίκης στην τοπική κοινωνία που παραμένει αποσβολωμένη μην μπορώντας να ερμηνεύσει το αποκρουστικό συμβάν που προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των φιλήσυχων κατοίκων της περιοχής...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos