Πολύτιμα «μαθήματα» αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στην Πάρο…(Βίντεο + Φωτό)

25 Φεβρουαρίου 2018 20:26

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Παροικία Πάρου και συγκεκριμένα στη θέση Βίντζι, το πρωί της Κυριακής 25 /2/2018, πρακτική άσκηση αντιμετώπισης και καταστολής έκτατου περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Η άσκηση της Κυριακής περιελάμβανε επίσης επίδειξη και επιθεώρηση αντιρρυπαντικού εξοπλισμού ενώ μια ημέρα πριν, το Σάββατο 24/2, είχε προηγηθεί θεωρητική εκπαίδευση της Ε.Ο.Δ – Παράρτημα Κυκλάδων σε θέματα σχεδιασμού και αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

Με τη συμμετοχή του κ. Γεωργίου Πάσχου (Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος Α.Ε.) η άσκηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Λιμενάρχη Πάρου κ. Ραγκούση, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου κ. Καραχάλιου, του προϊσταμένου τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου – Αντιπάρου κ. Σιδηρόπουλου και φυσικά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων.


Τόσο το πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης όσο και η άσκηση, στέφθηκαν από επιτυχία και προσέφεραν πολύτιμα «μαθήματα» έγκαιρης εκτίμησης, ενεργοποίησης μηχανισμού αντιμετώπισης και κατάστρωσης σχεδίου αλλά και πρακτικής παρέμβασης όσον αφορά στη διαχείριση περιστατικού έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με συμβάν ρύπανσης σε θαλάσσια περιοχή.

Ενημέρωση από ΕΟΔ Κυκλάδων
Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου, κου Στ. Καραχάλιου, τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων παρακολούθησαν Σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση - Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης», από τον εκπρόσωπο της εταιρίας «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ», κο Γεώργιο Πάσχο.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε Σάββατο και Κυριακή, 24 & 25-2-2018 και περιελάμβανε θεωρία και πρακτική εξάσκηση στον κόλπο της Παροικιάς.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos