Πέντε παραλίες της Πάρου ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου! Διακρίθηκαν με «Γαλάζια Σημαία»…

10 Μαϊος 2018 11:03

Πέντε παραλίες της Πάρου, τα Λιβάδια, ο Λογαράς, η Χρυσή Ακτή, η Πούντα και τα Τσερδάκια, τιμήθηκαν στις 9 Μαίου 2018 με την κορυφαία διεθνή διάκριση ποιότητας «Γαλάζια Σημαία 2018» στην ετήσια αναγγελία των φετινών βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» που πραγματοποιήθηκε στο Παράλιο Άστρος παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων του τουρισμού.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στο οποίο συμμετέχουν 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους. Η ανώτατη αυτή διάκριση αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο και φέτος περιέλαβε πέντε παραλίες της Πάρου οι οποίες εκπλήρωσαν τα πολύ αυστηρά κριτήρια που θέτει ο θεσμός.

Αυτά είναι η υψηλή ποιότητα των υδάτων, η καθαριότητα, η πληροφόρηση και η ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, η προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Στον διεθνή διαγωνισμό η Ελλάδα θριάμβευσε καταλαμβάνοντας τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες καθώς «Γαλάζια Σημαία» πήραν 519 παραλίες της χώρας.

Η διάκριση, έχει τεράστια τουριστική σημασία καθώς τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν έμφαση σε προορισμούς βραβευμένους με «Γαλάζια Σημαία» οι οποίοι προτείνονται ανεπιφύλακτα στο διεθνές τουριστικό κοινό. Τεράστιας συνεπώς σημασίας είναι η διάκριση με «Γαλάζια Σημαία» για τις ακτές του συνόλου της χώρας. Όσο για την Πάρο, η πενταπλή βράβευση επιβεβαιώνει για μια ακόμη χρονιά την υψηλή ποιοτική θέση των ακτών του νησιού. Ακτές οι οποίες εκτός από πανέμορφες, είναι και απόλυτα ασφαλείς από όλες τις απόψεις για θαλάσσια αναψυχή και κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά τους.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos