Καθαρισμός βυθού στο λιμάνι Παροικίας Πάρου

08 Μαϊος 2018 12:08

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Βυθού στο Λιμένα της Παροικίας έως την παραλία Λιβάδια, την Παρασκευή 4 Μαΐου. Μία σημαντική πρωτοβουλία για το θαλάσσιο περιβάλλον, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πάρου και τον Ναυτικό Ομίλου Πάρου και έγινε με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου Πάρου, της ΔΕΥΑ Πάρου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου.

Συμμετείχε πλήθος εθελοντών αλλά και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών «ΤΗΘΥΣ», ο Σύλλογος «Περιπατητές Πάρου», και δύτες από τις σχολές κατάδυσης Prodivers Diving Club και Cycladic Diving.

 



Η όλη προσπάθεια εκφράζει την ευαισθησία των κατοίκων, των επαγγελματιών και των φορέων του νησιού μας για το φυσικό περιβάλλον και αντικατοπτρίζει την αναγνώρισή τους για το ρόλο της θάλασσας στη ζωή και την καθημερινότητά μας.
Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή την Περιβαλλοντική δράση και ευελπιστούμε το συγκεκριμένο παράδειγμα να συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον και στη συντονισμένη διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Η δράση αυτή ανέδειξε ότι η μεγαλύτερη απειλή για τις θάλασσές μας είναι η ανθρώπινη άγνοια και αδιαφορία καθώς κατά την ανέλκυση των απορριμμάτων από τον βυθό περισυλλέχτηκαν πλαστικές συσκευασίες, αλουμινένια κουτάκια, μπαταρίες σκαφών & αυτοκινήτων, λάστιχα, άγκυρες και αλυσίδες μέχρι και κάδος απορριμμάτων.

Ο Δήμος Πάρου θα συνεχίσει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, την προσπάθεια για τη διαφύλαξη και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και σας καλούμε να συνεισφέρετε στη προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

Αγαπάμε τον τόπο μας, προστατεύουμε το περιβάλλον,
διατηρούμε καθαρές τη θάλασσα και τις ακτές

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos