Πάρος: Απίστευτο! Ο Κ.Ο.Κ. «έφερε» φουρτούνα στη Νάουσα! Καταγγελία από Υπηρεσία του Δήμου εναντίον του Προέδρου της Δ.Κ. Νάουσας…

07 Ιουνίου 2018 17:45

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε καταγγελία προέβη Υπηρεσία του Δήμου Πάρου εναντίον του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Γ. Μπαρμπαρίγου!

Αφορμή για την εν λόγω καταγγελία υπήρξε η..."σύγχυση" αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμου και Δημοτικής Κοινότητας και πιο συγκεκριμένα, η θεσμική παράκαμψη της Δημοτικής Κοινότητας, πάνω σε ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε να είναι πρωταρχικά αρμόδια να αποφασίσει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Γ. Μπαρμπαρίγος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας Πάρου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, πρόσφατα τοποθετήθηκαν από Υπηρεσία του Δήμου δύο οδικά σήματα απαγόρευσης της στάθμευσης στο λιμάνι της Νάουσας. Η απόφαση ωστόσο για την τοποθέτηση των σημάνσεων δεν πέρασε από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας ως όφειλε, αλλά η Υπηρεσία, εγκατέστησε τις σημάνσεις χωρίς να έχει ακολουθηθεί η θεσμικά ορθή οδός, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπαρμπαρίγο.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. προέβη σε αφαίρεση των σημάνσεων με αποτέλεσμα να υποστεί την καταγγελία εναντίον του από την Υπηρεσία του Δήμου.
Από την άλλη πλευρά τώρα, η Υπηρεσία του Δήμου ισχυρίζεται ότι η τοποθέτηση των απαγορευτικών σημάνσεων βασίζεται σε Κανονιστική Απόφαση του Δ.Σ. Πάρου (12 – 4 – 2011) σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η στάθμευση από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 15: 00 μ,μ. στο λιμάνι από το ποτάμι μέχρι τον Αγ. Νικόλαο και προς τη μαρίνα από 1η Οκτωβρίου μέχρι 15 ημέρες πριν από το Πάσχα για όλα τα οχήματα. Επιτρέπεται η είσοδος των οχημάτων που προβαίνουν σε προμήθεια των καταστημάτων καθώς και των οχημάτων των αλιέων και μόνο για εφοδιασμό και εκφόρτωση εμπορευμάτων ή αλιευμάτων. Στο λιμανάκι Μανδράκι απαγορεύεται η είσοδος τροχοφόρων.

Σύμφωνα με την δημοτική Υπηρεσία, παρά την ανωτέρω Κανονιστική Απόφαση, το Λιμεναρχείο ζήτησε τη συνδρομή της επειδή τα παρκαρισμένα οχήματα δυσχέραιναν την πρόσβαση των οχημάτων των αλιέων για εφοδιασμό και εκφόρτωση εμπορευμάτων – αλιευμάτων. Επομένως κατά την Υπηρεσία, αν και υπήρχε ήδη απαγορευτική πινακίδα στην είσοδο των λιμένων (συρόμενη πόρτα) τοποθετήθηκαν 2 πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης δίπλα σε κολωνάκια κοντά στις άγκυρες ώστε να απαγορεύεται η στάθμευση
1) στο παραλιακό μέτωπο από τις άγκυρες μέχρι Αγ. Νικόλαο (η πρόσβαση στο φανάρι αλιευτικού δεν είναι οδός αλλά θαλάσσια ζώνη)
2) στο παραλιακό μέτωπο του καταφυγίου τουριστικών σκαφών.


Ωστόσο παρά τις δύο επιστολές που απέστειλε προς το Δήμο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας ( 10 – 5 – 2018 και 11 – 5 – 2018) ζητώντας στη μία να ενημερωθεί με ποια απόφαση – εντολή ποιάς υπηρεσίας τοποθετήθηκαν τα 2 νέα απαγορευτικά σήματα και στην άλλη την άμεση σύσταση επιτροπής που θα μελετήσει την τοποθέτηση Κ.ΟΚ. στο λιμάνι και στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών της Νάουσας, στις 17 – 5 – 2018 η δημοτική Υπηρεσία προέβη σε καταγγελία εναντίον του λόγω της αφαίρεσης των πινακίδων.

Η περίπλοκη κατάσταση τροφοδοτεί μοιραία πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Τι νόημα μπορεί να έχουν δύο απαγορευτικές πινακίδες στάθμευσης μέσα στο χώρο του λιμανιού της Νάουσας όταν στη είσοδό του υπάρχει ήδη ευκρινές απαγορευτικό πρόσβασης;

Πως μπορεί να απαγορεύεται η στάθμευση μέσα στο λιμάνι όταν έχει προηγηθεί βάσει σήμανσης η απαγόρευση εισόδου σε αυτό;

Η υπόθεση μάλλον θυμίζει αλαλούμ όχι μόνο θεσμικών αρμοδιοτήτων αλλά και του ίδιου του Κ.Ο.Κ….

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos