Κατανυκτικές λατρευτικές εκδηλώσεις προς ανάμνηση του θαύματος της Ι.Μ. Λογγοβάρδας στην Πάρο (Βίντεο + Φωτό)

23 Ιουλίου 2018 19:50

Ήταν 23η Ιουλίου του 1944 όταν 125 νέοι της Πάρου, μελλοθάνατοι κατά απόφαση των τότε Κατακτητών, βίωσαν το θαύμα της Παναγίας στην Ι.Μ. Λογγοβάρδας το οποίο τους χάρισε τελικά τη ζωή.

Κάθε χρόνο, η ανάμνηση του θαυμαστού και άγιου αυτού γεγονότος τιμάται με λαμπρότητα και σεβάσμια κατάνυξη στην Ιερά Μονή Λογγοβάρδας με δοξαστικές τιμές υπέρ της Πανάγιας Μητέρας του Κυρίου μας.
Στις φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Σε κλίμα δέους και συγκίνησης τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Όρθρος μετ΄αρτοκλασίας παρουσία πλήθους προσκυνητών.

 



Το πρωί της Δευτέρας 23 Ιουλίου τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Περιφορά της Ιερής Εικόνας Παναγίας των Βλαχερνών και αγιασμός. Η ιερή σύναξη των πιστών και οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς την Παναγίας μας ολοκληρώθηκαν με την παράθεσης παραδοσιακής, εόρτιας τράπεζας προς τους προσκυνητές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos