Η οσμή και η νέφωση καπνού της πύρινης κόλασης που κατάκαψε την Αττική έφθασε μέχρι την Πάρο...

24 Ιουλίου 2018 10:39

Ως τραγική ημέρα ξημέρωσε η Δευτέρα 23 Ιουλίου για την Ελλάδα καθώς μια πρωτοφανούς μεγέθους ανυπολόγιστη καταστροφή έμελλε να συντελεστεί σε Αττική και Κορινθία από το ξέσπασμα ταυτόχρονων εστιών πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία των περιοχών αυτών.


Εικόνες αποκάλυψης που συγκλονίζουν από τα μέτωπα της φωτιάς, 50 δυστυχώς μέχρι στιγμής νεκροί, δεκάδες σε νοσοκομεία, περιουσίες - στάχτες και φυσικό περιβάλλον καμμένο, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικότατος απολογισμός της εθνικής τραγωδίας από την ανεξέλεγκτη πύρινη λαίλαπα με τα αμέτρητα μέτωπα που δυσκόλεψαν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ο πύρινος κλοιός γύρω από την Αττική σε Ζούμπερι, Μάτι, Κάλαμο, Ραφήνα, Νέο Βουτζά, Πεντέλη, Αγ. Ανδρέα και Κινέτα, άφησε τα σημάδια του και στην ατμόσφαιρα της Πάρου καθώς οι δυτικοί άνεμοι που έπνεαν το βράδυ της Δευτέρας μετέφεραν την οσμή καμμένου από τις φωτιές πολλά μίλια μακριά από τις εστίες της στο κέντρο του Αιγαίου.

Εκτός από τη μυρωδιά που πλανιόταν στην Πάρο το βράδυ της Δευτέρας, μια αραιή επίσης φαιά νέφωση στον ουρανό του νησιού ήταν επαρκώς ορατή και μάλιστα την ώρα του σούρουπου, διέτρεχε την σελήνη σαν κατά τόπους λευκό διερχόμενο σύννεφο.

Να ευχηθούμε όλοι οι συνέπειες από την καταστροφική μανία της φωτιάς να σταματήσουν εδώ καθώς και δύναμη στους κατοίκους των περιοχών που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται παλεύοντας πρωτίστως για τη ζωή τους και δευτερευόντως για τις περιουσίες τους προσπαθώντας να σώσουν ότι μπορούν από τις μανιασμένες φλόγες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos