Τρελή Αποκριά την… Καθαρά Δευτέρα στην Αντίπαρο! Ένα έθιμο χρόνων… (Βίντεο)

11 Μαρτίου 2019 21:18

H Καθαρά Δευτέρα ήρθε, η πρώτη μέρα της Σαρακοστής έφτασε, αλλά η Αποκριά δεν… «έφυγε» καθώς φαίνεται από την Αντίπαρο!


Ένα παμπάλαιο τοπικό έθιμο του μικρού νησιού, θέλει ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα να στήνεται στην κεντρική πλατεία ένα τρελό, αυτοσχέδιο καρναβάλι από ευφάνταστα και αστεία μασκαρεμένους κυρίως νέους, οι οποίοι παρασύρουν στη χαρά τους ντόπιους και επισκέπτες που όλοι μαζί χορεύουν και ξεφαντώνουν Αποκριάτικα σαν να μην… πέρασε η Αποκριά!

Και φέτος οι Αντιπαριώτες κράτησαν την παράδοση. Νωρίς το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και ενώ όλα έδειχναν να κυλούν ήρεμα και… σαρακοστιανά στο γραφικό νησάκι, ομάδες από δεκάδες νεαρούς αυθόρμητα μεταμφιεσμένους έκαναν ξαφνικά ντου! Μουσικές και τρελοί χοροί «άναψαν» το κέφι, η διάθεση του κόσμου απογειώθηκε και το υπαίθριο απροσχεδίαστο γλέντι κράτησε για ώρες!

Μασκαρεμένοι και μη έγιναν μια μεγάλη παρέα που τίμησε και φέτος το ιδιαίτερο Αντιπαριώτικο έθιμο που ζωντανεύει κάθε χρόνο τέτοια μέρα το νησί και δίνει χαρά σε όλους!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos