Πάρος: H φρεγάτα «Κουντουριώτης» στη Νάουσα εποπτεύει το Κεντρικό Αιγαίο…

11 Μαρτίου 2019 19:40

test1

test2

test2

Η επιβλητική φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού μας ονόματι «Κουντουριώτης», έχει γίνει «σήμα κατατεθέν» της Νάουσας καθώς παραμένει αγκυροβολημένη στον κόλπο της, σφραγίζοντας έτσι με την παρουσία της τη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.


Μια περιοχή στρατηγικής αμυντικής σημασίας για ολόκληρο το Αρχιπέλαγος στο μέσον του οποίου το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο βρίσκεται, σε ετοιμότητα πάντα, ώστε να επέμβει αποσοβώντας πιθανούς εξωτερικούς κινδύνους…

Η φρεγάτα που παραμένει αρόδου μέσα στην φυσική αγκαλιά του λιμανιού της Νάουσας στη βόρεια Πάρο, χρησιμοποιεί την περιοχή ως βάση. Και όχι τυχαία φυσικά καθώς ιστορικά ο ναουσαίικος κόλπος υπήρξε πάντοτε στρατηγικής σημασίας θέση εν καιρώ ειρήνης αλλά και ορμητήριο ναυτικών επιχειρήσεων πολέμου κατά τους μεσαιωνικούς και νεότερους χρόνους.

Εισβολείς, πειρατές και κουρσάροι στο παρελθόν, αλλά και πολεμικά πλοία κατά την περίοδο των Ορλωφικών, γνώριζαν καλά, ότι το συγκεκριμένο θαλάσσιο σημείο στη Νάουσα της Πάρου ήταν καίριας σπουδαιότητας «μάτι» στην καρδιά του Αρχιπελάγους…

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos