Η Πάρος τίμησε τη μνήμη του Ήρωα της εθνικής αντίστασης Νικόλα Στέλλα (Φωτό + Βίντεο)

02 Ιουνίου 2019 18:08

Σe πολύ νεαρή ηλικία, ο παριανός ήρωας της εθνικής αντίστασης Νικόλας Στέλλας θυσίασε τη ζωή του υπέρ του αγαθού της ελευθερίας.

Ο παριανός αγωνιστής μαρτύρησε στα χέρια των Γερμανών κατακτητών οι οποίοι τον Μάϊο του 1944 τον απαγχόνισαν στη Μάρπησσα.

Συγκινητικές ήταν κι εφέτος οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μάρπησσα για να τιμήσουν τη μνήμη του Νικόλα Στέλλα. Το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ήρωα.

Ακολούθησαν ομιλία του Δημάρχου Πάρου καθώς και χαιρετισμοί και μηνύματα από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων του νησιού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα. Οι τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την ερμηνεία τραγουδιού αφιερωμένου στον Νικόλα Στέλλα το οποίο τραγουδήθηκε από τη χορωδία του Γυμνασίου Αρχιλόχου και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στον κόσμο.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πάρου απέδωσε με κάθε επισημότητα τιμές.

Το μεσημέρι τώρα και το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου, έλαβαν χώρα αθλητικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στον παριανό αγωνιστή της ελευθερίας. Πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Αρχιλόχου από τον Μ.Ε.Α.Σ Αστέρας, στο Δημοτικό Γήπεδο Μάρπησσας και στο Κλειστό Γυμναστήριο από τον Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός.

Άλλη μια εκδήλωση τιμής στη μνήμη του αγωνιστή, ήταν η πεζοπορία που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκόπας ο Πάριος» με αφετηρία και τερματισμό τον Άγιο Σπυρίδωνα στον Πρόδρομο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos