Πάρος: Απαράδεκτη συμπεριφορά γιατρού προς ηλικιωμένο ασθενή στο Περιφερειακό Ιατρείο Νάουσας…

03 Σεπτεμβρίου 2019 13:43

Ένα αδιανόητης αναλγησίας περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Ιατρείο της Νάουσας.


Ηλικιωμένος ασθενής, αφού προηγουμένως είχε τηλεφωνήσει στο Κέντρο Υγείας και του είχαν πει ότι η γιατρός θα είναι εκεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, μετέβη στο Περιφερειακό Ιατρείο για την συνταγογράφηση των φαρμάκων του.

Εκεί τον ενημέρωσαν ότι λόγω προβλήματος στον υπολογιστή η γιατρός μετέβη στο γραφείο της Κοινότητας προκειμένου να εκτελέσει εκεί τις συνταγογραφήσεις. Ο ηλικιωμένος ασθενής έφθασε στο γραφείο της Κοινότητας στις 11:50, και προς έκπληξή του είδε τη γιατρό να ετοιμάζεται να φύγει μαζεύοντας τα πράγματά της από το γραφείο.

Όταν ο ασθενής της υπενθύμισε ότι είχε μεταβεί εκεί μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο για τη συνταγογράφηση που όπως τον ενημέρωσε η γιατρός μετά από ερώτησή του ήταν μέχρι τις 12, εκείνη του είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τη συνταγογράφηση και ότι θα πρέπει να έρθει ξανά την επόμενη μέρα.

Όταν ο ηλικιωμένος διαμαρτυρήθηκε ευγενικά λέγοντάς της ότι μένει μακριά και θα πρέπει να πάρει ταξί πληρώνοντας κόμιστρο για να ξαναμεταβεί στη Νάουσα, η γιατρός του απάντησε κυνικά «να πάρετε ταξί»! Σημειώνεται ότι την ώρα που η γιατρός έφυγε από το γραφείο της Κοινότητας μη εκτελώντας τα καθήκοντάς της, δεν είχε κληθεί να συνδράμει σε κάποιο επείγον περιστατικό.

Μάλιστα, όπως η ίδια είπε για να δικαιολογήσει την αποχώρησή της στον ηλικιωμένο, είχε να δει ασθενή στο Περιφερειακό Ιατρείο, δικαιολογία η οποία δεν αφορούσε κάποιο επείγον περιστατικό.

Είναι πράγματι, τουλάχιστον θλιβερή μια τέτοια συμπεριφορά που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το ιατρικό λειτούργημα. Συμπεριφορά αναλγησίας και κακοτροπίας που αποκτά τον πλέον επαίσχυντο χαρακτήρα όταν ο ιατρικός λειτουργός έχει μπροστά του ηλικιωμένους ανθρώπους…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos