Ταμπέλα του Δήμου στις Καμάρες Πάρου αποτρέπει την κατά συρροή αλόγιστη ρύπανση…

25 Ιανουαρίου 2020 19:01

Το σημείο στις Καμάρες είναι πολύπαθο…


Και αυτό γιατί επανειλημμένως, ο συγκεκριμένος χώρος δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, είχε κατά περιόδους μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή εξαιτίας της ασυνειδησίας και της ευκολίας κάποιων να ξεφορτώνονται όπως – όπως ογκώδη αντικείμενα, οικοδομικά μπάζα, κλαδιά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, σε χώρο προφανώς ακατάλληλο!

Πρόσφατα λοιπόν, μετά τις συνεχείς «υποτροπές» του άθλιου φαινομένου που είχε μετατρέψει το δρόμο σε σκουπιδότοπο, τοποθετήθηκε στο επίμαχο σημείο ταμπέλα του Δήμου Πάρου η οποία προτρέπει τους πολίτες να σκεφτούν πριν πετάξουν οτιδήποτε άχρηστο αλόγιστα!
Μάλιστα, στην ταμπέλα αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται η ρίψη μπαζών, κλαδιών ή μεγάλων σε όγκο άχρηστων αντικειμένων ή υλικών. Λύση υπάρχει από εδώ και στο εξής, καθώς στο κάτω μέρος της ταμπέλας αναγράφονται τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Πάρου στις οποίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί και να κλείσει ραντεβού για την αποκομιδή, των ακατάλληλων για κάδους απορριμμάτων, άχρηστων υλικών που θέλει να πετάξει. Όχημα της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Πάρου, αναλαμβάνει να παραλάβει τα άχρηστα αντικείμενα ή υλικά από το σπίτι του πολίτη κατόπιν ραντεβού.

Με την παρέμβαση αυτή, φαίνεται μάλλον να διευκολύνονται οι πολίτες αλλά και ο Δήμος στο έργο της αποκομιδής καθώς οι χωματερές είχαν γίνει «πονοκέφαλος» για τις υπηρεσίες καθαριότητας αλλά και τους συνεπείς πολίτες που έβλεπαν συχνά τοποθεσίες κοντά στα σπίτια τους να γίνονται εστίες περιβαλλοντικής ασχήμια και ρύπανσης.

Η νέα προτροπή του Δήμου μένει να λειτουργήσει και στην πράξη. Γιατί αν δεν λειτουργήσει, δεν θα υπάρχει δυστυχώς τίποτα πλέον που να δίνει επίφαση δικαιολογίας στην κατ΄εξακολούθηση αντικοινωνική και απολίτιστη συμπεριφορά ορισμένων εκ των συμπολιτών μας…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos