Πάρος: Καταφανή ψέματα και προσβλητική δημοσίευση ενάντια στο Σύλλογο και τους κατοίκους των Καμαρών για τις ανεμογεννήτριες…

15 Φεβρουαρίου 2020 20:29

Δημοσιεύτηκε κατά προσβλητικό τρόπο στην ηλεκτρονική έκδοση «Φωνή της Πάρου», ότι ο Σύλλογος Καμαρών αποτελεί απαράδεκτο διασπαστή. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε κατ΄αρχάς προς το κοινό της Πάρου και κατ΄επέκταση προς το ανωτέρω κύμβαλο τα εξής:


1ον) Ο Σύλλογος Καμαρών έχει από το 2002, χωρίς τη συμπαράσταση άλλων συλλογικών ή φυσικών προσώπων, ξεκινήσει έγγραφο ουσιαστικό αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών κατ΄αρχάς στις Καμάρες, προς όλους τους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία.

2ον) Το 2010 ο Σύλλογος Καμαρών ως πρόσωπο νομικού δικαίου αλλά και κάτοικοι των Καμαρών ως φυσικά πρόσωπα, κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία επιδικάσθηκε το Μάρτιο του 2018 και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

3ον ) Ο Σύλλογος Καμαρών και τα φυσικά πρόσωπα ως άτομα, κατέβαλαν τουλάχιστον 100 ευρώ έκαστος (όσοι περιλαμβάνονται στην προσφυγή).

4ον) Την περίοδο εκείνη, μέρος εκείνων που σήμερα πρωτοστατούν κατά των ανεμογεννητριών, μας κατηγορούσαν. Ειδικότερα η «Φωνή της Πάρου» δεν δημοσίευσε την ανακοίνωση που κάναμε το φθινόπωρο του 2010, αντιθέτως, δημοσίευσε την ανακοίνωση της εταιρείας που έκανε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, εγκωμίασε το «θεάρεστο» έργο αυτού του αιολικού πάρκου και καυτηρίασε την ενέργεια της προσφυγής του Συλλόγου και των κατοίκων των Καμαρών.

5ον) Από τότε και μέχρι σήμερα, το μεν κοινό πανελληνίως έχει διαμορφώσει την άποψη ότι οι ανεμογεννήτριες θα «πρασινίσουν» την Ελλάδα και ειδικά τα νησιά, οι δε Παριανοί όταν έμαθαν ότι θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες και στην υπόλοιπη Πάρο, άρχισαν να αντιδρούν και εμείς βεβαίως, συμφωνούμε με αυτούς.

6ον) Το φθινόπωρο του 2014, ξεκίνησε δειλά στην Πάρο ένας αγώνας, φαινομενικά τουλάχιστον, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και ο Σύλλογος Καμαρών. Ζήτησε δε κατ΄επανάληψη, η προσπάθεια αυτή να μη μείνει στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού αλλά να έχει και ουσιαστικό αντίκρισμα. Ωστόσο, δεν διαφοροποιείται και δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί διότι εμείς βιώνουμε το πρόβλημα και δεν το χρησιμοποιούμε για άλλους σκοπούς.

7ον) Ο Σύλλογος Καμαρών δεν διαφωνεί με την πορεία στο αιολικό πάρκο Καμαρών. Αυτό γνωστοποιήθηκε μάλιστα και εγγράφως. Ζητήσαμε όμως να αναβληθεί η πορεία έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, διότι για εμάς αυτή η απόφαση είναι ουσιαστικής σημασίας καθώς εμείς ήδη βιώνουμε το πρόβλημα.

8ον) Συνεπώς, το δημοσίευμα της «Φωνής της Πάρου» αλλά και εκείνοι που αποτελούν φερέφωνά του, συνιστούν ενορχηστρωτές της κατάφωρης διαστρέβλωσης της αλήθειας. Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως το θέμα των ανεμογεννητριών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τις κομματικές παρατάξεις, ούτε από τις δημοτικές, δεδομένου ότι είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους κατοίκους του νησιού. Η καπήλευση δεν οδηγεί στην επίλυση του προβλήματος.

9ον) Τέλος, τιμούμε τα συλλογικά όργανα και τα φυσικά πρόσωπα για την προσφορά τους στο νησί. Ωστόσο, δεν είναι σωστό συλλογικοί φορείς και φυσικά πρόσωπα επίσης, που ουδέποτε προσέφυγαν ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, να κατηγορούν εμάς που είχαμε την τόλμη να προσφύγουμε πριν από 10 χρόνια.

10ον) Καλούμε λοιπόν, το ανωτέρω μέσο ενημέρωσης αλλά και όσους μας δυσφημούν, να δημοσιεύσουν την παρούσα ανακοίνωση και να ανακαλέσουν.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Δ. Σκαραμαγκάς

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Ηρ. Χατζόπουλος

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos