Στα «κάγκελα» ο Σύλλογος Καμαρών Πάρου! Φωτιές άναψε η αποκάλυψη για την Επιτροπή Διαβούλευσης…

18 Μαρτίου 2018 20:00

Σφοδρότατη υπήρξε η αντίδραση του Συλλόγου Καμαρών Πάρου για τον πρωτοφανή από πλευράς του Δήμου Πάρου τρόπο αντιμετώπισης της υπό ανανέωση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του λατομείου εξόρυξης πέτρας που δραστηριοποιείται πλησίον του οικισμού των Άνω Καμαρών.

Η ανανέωση της Μ.Π.Ε. απαιτεί κατά νόμο, το θέμα πριν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει γνωμοδότηση να εισαχθεί:
α) στην Επιτροπή Διαβούλευσης
β) να γνωμοδοτήσει επ΄αυτού το Κοινοτικό Συμβούλιο Νάουσας στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται το λατομείο και
γ) να έλθει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται εντονότατα γιατί, όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπός του, δεν ενημερώθηκε για την ημερομηνία και την ώρα της Διαβούλευσης. Ο Σύλλογος όμως τελικά μετείχε με εκπρόσωπο τον Πρόεδρό του.

Κατά τη Διαβούλευση λοιπόν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, έκανε αναλυτική ενημέρωση στα μέλη της Επιτροπής για τη μέχρι σήμερα κρατούσα κατάσταση της δραστηριότητας του λατομείου αλλά κυρίως για τα παραγόμενα προβλήματα από αυτήν, που έχουν να κάνουν με την αλλοίωση του τοπίου και κυρίως με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των περίοικων. Τα ίδια ακριβώς μετέφερε ο Πρόεδρος και στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

Όμως στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που ακολούθησε, αναφέρθηκε μεν η παρουσία του Συλλόγου στην Επιτροπή Διαβούλευσης χωρίς ωστόσο να αναφερθεί η θέση του για την μη συνέχιση της λειτουργίας του λατομείου.

Το θέμα που προέκυψε και επέσυρε την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου είναι ότι στα πρακτικά της Επιτροπής Διαβούλευσης δεν καταγράφηκε ούτε η παρουσία του Συλλόγου, ούτε βεβαίως και η θέση του. Αντί για αυτές τις θεσμικά κατοχυρωμένες καταγραφές, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που ακολούθησε, η θέση του Συλλόγου παραποιήθηκε σε βαθμό απόλυτο καθώς αναφέρθηκε ότι ο Σύλλογος συμφωνεί με την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του λατομείου!
Με λίγα λόγια οι αρμόδιοι έκαναν επί της ουσίας το άσπρο μαύρο!

Το θέμα αποκαλύφθηκε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018 κατά την οποία ο Σύλλογος έλαβε για πρώτη φορά γνώση του γεγονότος!

Το ότι δεν καταγράφηκε στα πρακτικά η παρουσία του Συλλόγου και επομένως η θέση του, ήταν ακούσια παράλειψη, πρωτοφανής προχειρότητα ή μήπως σκόπιμη πράξη; Οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο, η πράξη αυτή συνιστά πρωτόγνωρη θεσμική εκτροπή στα μέχρι σήμερα αυτοδιοικητικά δεδομένα.

Υπήρξε άραγε σκοπιμότητα ώστε να μην καταγραφεί στα πρακτικά η θέση του Συλλόγου για να παραχαραχθεί απόλυτα στη συνέχεια;

Κανείς δεν γνωρίζει φυσικά την απάντηση αλλά το πρωτοφανές στα χρονικά συμβάν θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos