Δημ. Σύμβουλος Μαρία Χανιώτη: Το μεγαλύτερο μέρος των μελετών για το αλιευτικό καταφύγιο Αλυκής ετοιμάστηκε την περίοδο 2010-2014

17 Μαρτίου 2018 14:52

Με αφορμή δημοσίευμα για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Αλυκής, έχω να επισημάνω τα εξής:

Το μεγαλύτερο μέρος των μελετών για το παραπάνω έργο ετοιμάστηκε την περίοδο 2010-2014 όταν ο συνδυασμός μας (Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον), ήταν δημοτική αρχή.

Το έργο έχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη και αυτός είναι ο λόγος που η παράταξή μας ζητάει να εφαρμοστεί επακριβώς. Γι’ αυτό ζητήσαμε ενημέρωση και διευκρινίσεις από τους αρμοδίους.

Ακόμα επισημαίνω ότι:
α) H λιμενική αρχή δεν ενημερώθηκε, γιατί ο σκοπός μας ΔΕΝ είναι να σταματήσει το έργο για το οποίο αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια. Θέλουμε να ακολουθηθούν οι μελέτες.

β) Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27/2/2018 (όταν η παράταξή μας κατέθεσε ερώτηση για το θέμα), δεσμεύτηκε να απαντήσει και ακόμα, να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας στις 2/3/2018, αν βρισκόταν στην Πάρο. Πιστεύουμε ότι το μετέφερε και στον αρμόδιο επιβλέπων μηχανικό, έτσι ώστε, να παραβρεθεί στη συνεδρίαση όπου θα έμπαινε το θέμα ενημέρωση για τυχόν κακοτεχνίες-παραλήψεις και την πορεία του έργου. Τελικά, για άγνωστους σε μένα λόγους, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου δεν παρέστη κι έτσι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα και οι ανησυχίες πολλών κατοίκων της Αλυκής.
Επίσης, προσωπικά μίλησα τηλεφωνικά με τον αρμόδιο υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, ο οποίος δεσμεύτηκε να απαντήσει αν κάναμε αίτημα, πράγμα το οποίο και κάναμε, αλλά ακόμη, 20 μέρες μετά, δε λάβαμε απάντηση .

Ακόμα, ακολουθήσαμε την πλέον ενδεδειγμένη οδό, δηλαδή:

- στις 26 Φεβρουαρίου έγινε ερώτημα για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης, Χρ. Βλαχογιάννη
- στις 27 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του δήμου Πάρου αίτημα για ενημέρωση, το οποίο απευθυνόταν στον δήμο Πάρου, τη δημοτική κοινότητα Αγκαιριάς και το λιμενικό ταμείο.
- Υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές με τον αρμόδιο υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας
- Έγινε ανάρτηση στο προσωπικό μου προφίλ, κοινωνικού μέσου δικτύωσης (το αίτημα και φωτογραφίες), έτσι ώστε, να ενημερωθούν όσοι ανησυχούν και επικοινωνούν μαζί μου για το θέμα.

Δηλώνω ευθαρσώς, ότι το έργο κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Αλυκής το υποστήριξα και εξακολουθώ να το υποστηρίζω μέχρι τέλους.

Γι’ αυτό το έργο έχω ασχοληθεί επισταμένως για χρόνια και δε δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί τις προθέσεις μου. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον τόπο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα παρακολουθούμε και ότι δεν θα επισημαίνουμε ατέλειες ή υποψίες για κακοτεχνίες, πράγματα δηλαδή που είμαι υποχρεωμένη να κάνω λόγω του θεσμικού μου ρόλου.

Μαρία Χανιώτη
Δημοτική σύμβουλος Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos