Τέχνη Παράδοση και Πολιτισμός σε αγαστή συνύπαρξη στο βιωματικό Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» στη Μάρπησσα Πάρου! (Βίντεο)

29 Αυγούστου 2017 15:18

Όταν η αγάπη για την ανάδειξη της ιδιαίτερης παραδοσιακής φυσιογνωμίας του τόπου παντρεύεται με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις που ενώνουν το παρελθόν με τη σύγχρονη ζωή, γεννιούνται εμπνευσμένες ιδέες που προωθούν την προβολή της μοναδικής, διαχρονικής τοπικής πολιτισμικής ταυτότητας μιας περιοχής.

Κάπως έτσι, γεννήθηκε και καθιερώθηκε το τριήμερο βιωματικό Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» από την ομώνυμη εθελοντική ομάδα το οποίο φέτος διεξήχθη από τις 25 – 27 Αυγούστου.

Εστιαζόμενο σε θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, εικαστικών και περιβάλλοντος, με σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και θεματικές διαδρομές μέσα στον οικισμό της Μάρπησσας, το Φεστιβάλ πλαισιώθηκε από σειρά δράσεων και ποικίλων εκδηλώσεων στις οποίες το κοινό συμμετείχε βιωματικά απολαμβάνοντας ένα ευχάριστο ταξίδι γνώσης στα ίχνη της παράδοσης μέσα από διαλέξεις, συναυλίες, αφηγήσεις και παιχνίδια με σημείο αναφοράς την παραδοσιακή ζωή ιδωμένη μέσα από μια σύγχρονη καλλιτεχνική ματιά.

Ο πολύς κόσμος που κατέκλυσε τη Μάρπησσα κατά τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ, είχε την ευκαιρία να ζήσει πρωτόγνωρες εμπειρίες και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα δρώμενα απολαμβάνοντας έτσι μια μοναδική γνωριμία με την αυθεντική ατμόσφαιρα του οικισμού και μορφές σύγχρονης τέχνης εμπνευσμένης από το χρώμα της γνήσιας παράδοσης της Μάρπησσας.


Την Κυριακή 27 Αυγούστου, το τριήμερο Φεστιβάλ κορυφώθηκε με την πατινάδα, την μουσική δηλαδή περιδιάβαση παραδοσιακών οργανοπαικτών με τσαμπούνες και τουμπάκια στα γραφικά στενά του χωριού. Τη τελευταία ημέρα, το Φεστιβάλ έριξε αυλαία με ένα παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδι στη συναυλία της Κυριακής Σπανού και του Νίκου Οικονομίδη στην κεντρική πλατεία.

Η μεγάλη πολιτιστική γιορτή στη Μάρπησσα κατά το τριήμερο του Φεστιβάλ, ενθουσίασε τον κόσμο που μίλησε στην κάμερα του psts.gr με τα θερμότερα λόγια για το χωριό και για την Πάρο!
Η Μάρπησσα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες περιοχές της Πάρου πιο ανεπτυγμένες τουριστικά. Δεν υπολείπεται σε ανάπτυξη και σε ανέσεις της καθημερινότητας τις οποίες απολαμβάνει χωρίς να έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.

Στη Μάρπησσα, βρίσκεται εξάλλου, ένας εμβληματικός χώρος στον τομέα των κατασκευών που ασχολείται με την εισαγωγή και το εμπόριο ξυλείας παντός τύπου. Η «Ξυλεμπορική Πάρου» είναι το κατάστημα – σήμα κατατεθέν της Πάρου που προσφέρει μεγάλη ποικιλία, προσιτές τιμές και φιλική εξυπηρέτηση όντας συνώνυμο της ποιοτικής ξυλείας για ολόκληρο το νησί.

Κοντά στη Μάρπησσα βρίσκεται το Πίσω Λιβάδι και η πανέμορφη παραλία του Λογαρά τα οποία αποτελούν ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Πάρου.

Κέρδισε ένα μοναδικό τριήμερο (Διαμονή + Αυτοκίνητο + Εισιτήρια) στη Νάξο!

Αν βρεθείτε στον Λογαρά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το «Coffee Time» το προσεγμένο αισθητικά κατάστημα στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε από καφέ μέχρι ελαφρύ φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Υπέροχη θέα στην παραλία του Λογαρά, ολόφρεσκα γλυκίσματα και εδέσματα σπιτικά φτιαγμένα με μεράκι κάνουν το «Coffee Time» τον πιο φιλόξενο προορισμό της ημέρας σας any time!

Αν πάλι επιθυμείτε να δειπνήσετε, επισκεφθείτε την pizzeria & pasta «Mango». Απίστευτα φρέσκια γευστική πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο, απολαυστικά πιάτα, εκλεκτή ιταλική κουζίνα, άψογη εξυπηρέτηση και φιλικό περιβάλλον θα σας αποζημιώσουν ευχάριστα για την επιλογή σας. Με υπέροχη θέα που κόβει την ανάσα, το κατάστημα είναι μπαλκόνι στην ειδυλλιακή παραλία του Λογαρά και αποτελεί έναν μαγευτικό, ρομαντικό χώρο για ένα εξαίσιο δείπνο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos