«Οινικές Διαδρομές Παρίων» 1η ημέρα: Οι ωραιότερες στιγμές της ξενάγησης σε παραδοσιακά οινοποιεία της Πάρου…(Βίντεο)

02 Σεπτεμβρίου 2019 22:21

Η πρώτη ημέρα της διήμερης εκδήλωσης «Οινικές Διαδρομές Παρίων» (Σάββατο 31 Αυγούστου) περιελάμβανε υπέροχες ξεναγήσεις σε τέσσερα από τα παραδοσιακότερα οινοποιεία της Πάρου.


Εκεί ο κόσμος απόλαυσε τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων των οινοποιείων, μυήθηκε στις εντυπωσιακές διαδικασίες παραγωγής κρασιού από γηγενείς παριανές ποικιλίες σταφυλιού, έζησε το «θαύμα» της οινικής παραγωγής από το σταφύλι μέχρι το μπουκάλι, γεύτηκε θαυμάσια παριανά κρασιά συνοδευόμενα από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Η περιήγηση στα παραδοσιακά Οινοποιεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου, «Ανουσάκης», «Αστέρας» και «Ε.Θ. Μωραίτης» ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τον κόσμο που είχε την ευκαιρία να βιώσει στα «λίκνα» του πιο φημισμένου προϊόντος της Πάρου, μια ολοκληρωμένη γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο του κρασιού από την πρώτη ύλη μέχρι την κατανάλωση.

Ήταν αναμφίβολα η πιο «μεστή» διαδρομή των «Οινικών Διαδρομών» στα μονοπάτια της σύγχρονης οινικής παραγωγής του νησιού η οποία ακολουθεί πιστά το νήμα της μακραίωνης παράδοσης του τόπου. Ενός τόπου φημισμένου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα για τα υπέροχα κρασιά του, καρπό της γης και του μόχθου των ανθρώπων του.

Παρακολουθήστε σε βίντεο τις ωραιότερες στιγμές της ξενάγησης στα τέσσερα παραδοσιακά οινοποιεία της Πάρου και πάρε μια γεύση από τις «εστίες» δημιουργίας του θαύματος του παριανού κρασιού στο σήμερα…

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos