Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - Psts.gr

Παρά το «σιωπητήριο» που σήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τους στενούς συνεργάτες του να ευθυγραμμιστούν με τα αισθήματα της πλειονότητας των πολιτών και να μην ασχολούνται με κανένα άλλο θέμα πέραν αυτών που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών, στο πολιτικό παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλούμε τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μ. Κωβαίο καθώς και τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Χ. Μαλινδρέτο να απαντήσουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, τι προβλέπεται να κάνουν με τα σχολεία του νησιού , που δεν μπορούν να προμηθευτούν αναλώσιμα υλικά καθώς και είδη

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άποψη ότι για την τραγωδία στα Τέμπη η κυβέρνηση φταίει στο μέτρο που της αναλογεί, εξέφρασε στην αρχή της συνέντευξής του στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «ημερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην σημερινή της συνεδρίαση στις 6 Μαρτίου 2023, αποφάσισε την έγκριση των διαδικασιών για την αποκατάσταση του γεφυριού στα Μάρμαρα Πάρου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 8/3/2023, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, προχωράει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΕΠ της Παροικιάς θα παραμείνει κλειστό κατά την απογευματινή βάρδια λόγω ασθενείας την Τρίτη 07-03-2023 και Τετάρτη 08-03-2023.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αναχώρηση του πλοίου«ΠΡΕΒΕΛΗΣ» με 114 επιβάτες, μετά από πρόσκρουση στο λιμάνι Πηγαδιών της Καρπάθου είναι ένα ακόμα παράδειγμα της εγκληματικής νοοτροπίας του «πάμε κι όπου βγει». Μιας πολιτικής που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με δεκάδες θύματα.

Προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία πως μετά από την απόφαση της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου για απαγόρευση του απόπλου του πλοίου με 114 επιβάτες, 24 Φ/Γ, 9 Ι/Χ και 4 δίκυκλα για τα λιμάνια Κάσου-Σητείας-Ηρακλείου-Ανάφης-Σαντορίνης- Πειραιά, το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιο επειδή προσκομίστηκε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

Κανένα πιστοποιητικό αξιοπλοΐας -που δίνεται ακόμα και εξ αποστάσεως από νηογνώμονες- δεν αναιρεί την ανασφάλεια που νοιώθουν οι νησιώτες με τα σαπιοκάραβα, δεν εξαφανίζει το βεβαρυμένο ιστορικό των πλοίων με σωρεία βλαβών, προσαράξεις και εργατικά ατυχήματα και τον κίνδυνο να επαναληφθούν.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί. Το ίδιο το κράτος γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει τώρακαι έχει τεράστιες ευθύνες για την πολιτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Το ζήτημα είναι ότι όποτε παρεμβαίνει γίνεται με όποιο τρόπο απαιτούν οι εφοπλιστές, που δεν υπολογίζουν μπροστά στα κέρδη τους ούτε την ασφάλεια των επιβατών, ούτε την εξυπηρέτηση των νησιών, ούτε και τους εργαζόμενους ναυτικούς.

Τελικά αυτό που συνέβη στα Τέμπη, συμβαίνει στη ζωή όλων μας, στην καθημερινότητά μας.

Ενα σύστημα, ένα κράτος, μια πολιτική που για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, εγκληματεί διαρκώς ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό. Αλλοτε θυσιάζοντας τους όρους επιβίωσής μας και το εισόδημα, τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας, άλλοτε θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια μας τη ζωή, όπως συνέβη σε δεκάδες περιπτώσεις. Ο παρονομαστής κοινός: Τα κέρδη των ομίλων, του κεφαλαίου.

Δεν θα περιμένουμε νέα Τέμπη στο Αιγαίο.

Να αποσυρθεί τώρα το πλοίο και να εξασφαλιστεί  με σύγχρονα και ασφαλή πλοία η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας μεταξύ τους και με τον Πειραιά.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επιθεωρητής Λάρισας στην ευθύνη του οποίου είναι το σταθμαρχείο της πόλης στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο Βασίλης Σαμαράς, ο σταθμάρχης που εμπλέκεται στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη φαίνεται ότι έχει μπει στο μικροσκόπιο των εν εξελίξει ερευνών ειδικά μετά το

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντική προβολή συνεχίζουν να γνωρίζουν η Τήνος, η Πάρος, η Ελαφόνησος και η Μήλος ως ιδανικοί προορισμοί για γάμους στη βρετανική και ιρλανδική αγορά , μετά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos